Matulov grunt - Anita Vuco

Matulov grunt okupala kiša, sunce i živopisna književna riječ

Ćudljivo proljetno vrijeme i snažan pljusak koji je zahvatio Međimurje obilježili su prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata održan na Matulovu gruntu u Frkanovcu. Posjetitelja te nedjelje 21. svibnja na ovom međimurskom domaćinstvu ipak nije nedostajalo. Tradicijski posjed gornjeg Međimurja došle su razgledati brojne obitelji. Posjetitelji su istražili skrivene kutke stare hiže i preše te razgledali gruntište samostalno i uz vođenje stručnih interpretatorica prirodne baštine Mihaele Mesarić i Sare Srša, djelatnice Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode koja upravlja ovim objektom i edukacijsko-istraživačkim centrom.

Tvrtko Klarić i Anita Vuco
Književni prevoditelji Tvrtko Klarić i Anita Vuco

Bonus plus prvog ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu bio je i književni program. Zainteresirana javnost imala je priliku upoznati rad književne prevoditeljice Anite Vuco. U razgovoru s posjetiteljima Matulova grunta govorila je o izazovima prevođenja književnih tekstova, Danilu Kišu kao svakodnevnoj inspiraciji, prevođenju djela Miroslava Krleže, životu u Italiji i povezanosti članova Društva hrvatskih književnih prevodilaca, ali i njezinom iskustvu korištenja rezidencije Matulov grunt. Književnom susretu nazočio je i prevoditelj Tvrtko Klarić.

Matulov grunt obišao je i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula sa suprugom Mirjanom. Dan otvorenih vrata Matulova grunta održat će se ponovo, u nedjelju 25. lipnja 2023. godine.

Matulov grunt okupala kiša, sunce i živopisna književna riječ

Rudi Grula

Matulov grunt

Matulov grunt

 

Share on facebook
Facebook