Matulov grunt

Videozapis s Matulova grunta kao uvod u 2. Dan otvorenih vrata

Završnica niza cjelotjednih aktivnosti provedenih prigodno uz 22. svibnja kada se obilježava Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti organizira se upravo ove nedjelje. U Frkanovcu na Matulovu gruntu održat će se 2. Dan otvorenih vrata od 14 do 18 sati.

Gošća Drugog dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu je fitoaromaterapeutkinja i voditeljica učeničke zadruge Terra Economica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Željka Kadi, prof. Vodit će besplatnu radionicu izrade hidratantne kreme za lice „Dodir leptira‟. Interes za radionicu bio je izniman, tako da su planirana mjesta za radionicu “planula” vrlo brzo nakon objave prijava.

Zeljka Kadi
– Radionica će biti korisna, mirisna i lijepa, najavljuje Željka Kadi

Svi ostali zainteresirani posjetitelji moći će danas uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove Međimurska priroda koja i jest domaćin programa saznati više o bivšim vlasnicima ovog posjeda i stare “hiže”. O njegovoj povijesti može se saznati i putem audiovodiča kroz koji vodi glas Iveka Špiranca.

Moći će porazgovarati s trenutnim “gazdom”, rezidentom Tomislavom Šovagovićem. Pisac Šovagović, podsjetimo, ovog je četvrtka unutar Tjedna zaštite prirode moderirao književnu večer i predstavljanje romana “Vošicki” autora Marka Gregura (više o tome saznajte OVDJE)

Nedavno je u prostoru Hrvatskog društva književnika predstavljena Šovagovićeva knjiga „Rudnik čvaraka 2“ i tada je autor o knjizi kazao:

Zbirka je kao čvarak. On je nepravilan i treba ga jesti dozirano.Tako i zbirku treba dozirano uzeti u ruke i čitati. Želim da svaki čitatelj pronađe vrijeme u danu i utone u barem jednu priču i počasti se jednim čvarkom. Zaustavite vrijeme, uživajte u čvarcima i pročitajte zbirku posvećenu Slavoniji.

Više o Šovagoviću, leptirima plavcima, tko je Ivek Špiranec, kako se izrađuje hidratantna krema “Dodir Leptira” i druge zanimljivosti s ovog gruntišta moći će se saznati na 2. Danu otvorenih vrata ove nedjelje 22. svibnja na Matulovu gruntu i adresi Frkanovec 30.

Kao uvertiru u današnja događanja pogledajte i VIDEOZAPIS s 1. Dana otvorenih vrata kada je na gruntu gostovao KUU Zasadbreg. Objavljen je na besplatnom You Tube kanalu Međimurske prirode. Pogledajte ga OVDJE.

Share on facebook
Facebook