Marko Gregur

Marko Gregur na Matulovu gruntu predstavio roman Vošicki

Magično ozračje Frkanovca i Matulova grunta dalo je osobit pečat književnoj večeri i predstavljanju romana Vošicki autora Marka Gregura. Domaćin večeri bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Književna večer okupila je kvalitetnu publiku međimurskih pisaca i ostalih poklonika pisane riječi.

U ležernoj i ugodnoj atmosferi autor knjige govorio je o nevjerojatnim detaljima istraživačkog rada o liku i djelu tiskara i nakladnika Vinka Vošickog iz 20. stoljeća kojem je ovaj roman posvećen, a radio je u Koprivnici, odakle je i autor romana Marko Gregur. Upravo je taj ustrajan istraživački rad dao Greguru pregled i uvid u veličinu ovog tiskara i knjižara koji je u Hrvatsku stigao iz Češke. Vošicki je imao autorska prava na djela Karla Maya, objavljivao je autore kao što su Schopenhauer, Maupassant, Balzac, Tolstoj, a prvi je počeo objavljivati sabrana djela Miroslava Krleže.

Sinisa Golub, Marko Gregur i Tomislav Sovagovic
Siniša Golub, Marko Gregur i Tomislav Šovagović



Moderatori večeri bili su ravnatelj Javne ustanove Međimurske prirode Siniša Golub te novinar, književnik i teolog Tomislav Šovagović, koji nastavlja boraviti na Matulovu gruntu kao drugi ovogodišnji rezident.

Književna večer i program na Matulovu gruntu je organiziran unutar aktivnosti Tjedna zaštite prirode koji provodi Javna ustanova Međimurska priroda. Večeras, u petak 20. svibnja slijedi predstavljanje knjige Parkovi – spona gradova i prirode. Nakladnik je Međimurska priroda – Javna ustanova i izdavačka kuća Meridijani. Početak je zakazan za 18 sati, a održat će se u Čakovcu, u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja.

Završnica tjedna zaštite prirode slijedi u nedjelju 22. svibnja ponovo u Frkanovcu od 14 do 18 sati uz 2. Dan otvorenih vrata.

Marko Gregur na Matulovu gruntu predstavio roman Vošicki

Marko Gregur na Matulovu gruntu predstavio roman Vošicki

Marko Gregur i Tomislav Sovagovic (23)_resize

Share on facebook
Facebook