Što posjetiti?

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami iz ptičje perspektive

KRIŽOVEC

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom njezinog očuvanja. Nalazi se u malom međimurskom naselju Križovec, na adresi  Trg međimurske prirode 1.

SVETI MARTIN NA MURI

Svetomartinska Mura

Najsjevernija općina Republike Hrvatske Sveti Martin na Muri osobito je turističko odredište Međimurske županije. U tom dijelu Međimurja posebna se pozornost pridaje sportsko-rekreacijskim i wellness sadržajima u što se odlično uklopila eko-turistička, poučna, pješačka i biciklistička staza Svetomartinska Mura.

Što posjetiti
Što posjetiti

FRKANOVEC

Matulov grunt

Stara „hiža‟ u Frkanovcu građena je prije više od stotinjak godina u duhu tradicije međimurskog kraja. Predstavlja dobro očuvani primjer seoske arhitekture Međimurja. Rekonstrukcijom i prenamjenom „hiže‟, pripadajuće gospodarske zgrade i gruntišta stvoren je edukacijsko-istraživački centar posvećen leptirima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja. 

KRIŽOVEC

Poučna staza "Čovjek i rijeka"

Staza nas vraća u prošlost kada je uz Muru pasla stoka te se vadio ugljen. Upoznaje nas sa sadašnjim i prošlim uslugama ekosustava te priprema za budućnost koja će postojati samo ako se osnaži suživot prirode i ljudi. Njezin današnji izgled oslikava tradiciju i vrijednosti prošlih naraštaja.

Što posjetiti