Opći uvjeti

UVJETI KUPNJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na med-dvemi-vodami.info internet stranici. Naručivanjem proizvoda s med-dvemi-vodami.info kupac prihvaća trenutno važeće uvjete kupnje koji su navedeni u nastavku. Med-dvemi-vodami.info zadržava pravo promjene uvjeta kupnje i ne odgovara za gramatičke i ostale greške koje se mogu javiti u opisu proizvoda.

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je:

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

Trg međimurske prirode 1, Križovec

40315 Mursko Središće, Hrvatska

OIB: 35686623551

IBAN: HR4723400091116030749

Kupac robe je posjetitelj Webshopa na med-dvemi-vodami.info internet stranici koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Kupac koji kupuje putem ove internetske trgovine može biti samo fizička punoljetna i potpuno poslovno sposobna osoba ili pravna osoba koja uredno posluje.


PROIZVODI I PONUDA

Med-dvemi-vodami.info omogućuje kupnju robe iz ponude prodajnog asortimana prodavatelja i raspoloživih količina putem Webshopa na internet stranici prodavatelja.

Prije kupnje potrebno je:

-upoznati se s informacijama prodavatelja, pravima kupca i uputama u vezi s obradom i zaštitom osobnih podataka;

-dati privolu/suglasnost za korištenje/obradu osobnih podataka radi mogućnosti  realizacije kupnje i ispunjenja obveze prema kupcu.

Ove obavijesti i opći uvjeti korištenja podložni su promjenama u bilo kojem trenutku. Stoga kod svake posjete Internet trgovini  potrebno je upoznati se s obavijestima i uvjetima korištenja, obaviješću/uputama.

Ove predugovorne obavijesti i opći uvjeti, u slučaju kupnje, čine sastavni dio potrošačkog/prodajnog ugovora koji se u skladu sa Zakonom smatra ugovorom sklopljenim na daljinu.


NARUDŽBA

Naše proizvode možete naručiti putem Webshopa 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Telefonom smo dostupni od ponedjeljka do petka u periodu od 7 do 15 sati.

 

DOSTAVA I ROK ISPORUKE

Nakon zaprimanja potvrde o plaćanju, prodavatelj se obvezuje dostaviti (isporučiti) kupljeni proizvod kupcu u najkraćem mogućem roku.

Prodavatelj nije odgovoran za nemogućnost dostave u naznačenim rokovima ako kupac nije zatečen na adresi za dostavu koju je dao, u kojem slučaju će biti ostavljena poruka s brojem za kontakt.

Dostava se može izvršiti i punoljetnoj osobi – članu domaćinstva i ovlaštenoj osobi ili službi pravne osobe, uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta.

Rok isporuke je 8 radnih dana, od dana potvrde o plaćanju, odnosno  najduže 10  radnih dana za  područje otoka, osim u slučaju nepredviđenih okolnosti, o čemu će kupac/naručitelj biti obaviješten nakon narudžbe u najkraćem roku.

Trošak dostave (isporuke) iznosi 40,00 HRK.

Za sve narudžbe preko 250,00 kn dostava je besplatna.

U slučaju odbijanja primitka proizvoda bez valjanog razloga, prodavatelj ima pravo zahtijevati nadoknadu svih nastalih troškova.


PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti putem ponude koju ćete dobiti na e-mail adresu na temelju koje ćete odlučiti da li želite platiti:

  1. internet bankarstvom
  2. općom uplatnicom u pošti/banci

Uz naručene artikle, šaljemo račun o kupljenoj robi. Ukoliko trebate R1 račun, molimo da to naznačite prilikom narudžbe.

 

CIJENE     

Istaknute cijene su maloprodajne. Cijene proizvoda istaknute su u hrvatskoj nacionalnoj valuti: kuna (kn).

Ponuda prikazuje odabranu robu s cijenama sukladno odabranom načinu plaćanja te eventualnim trenutnim akcijama i popustima kao i iznosom troškova dostave koju plaća kupac, što sve čini ukupnu cijenu. U slučaju popusta na ponudi je naznačena stara cijena i cijena s popustom.

Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene. Cijene se mogu mijenjati bez prethodne najave sve do trenutka narudžbe, odnosno trenutka sklapanja ugovora.

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti prodavatelju putem internet bankarstva ili općom uplatnicom u pošti/banci.

Sve do potpunog plaćanja proizvoda iz potvrđene narudžbe, proizvodi ostaju u vlasništvu prodavatelja neovisno jesu li već dostavljeni kupcu.

 

ZAŠTITA PODATAKA

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Trg međimurske prirode 1, Križovec, 40315 Mursko Središće, Hrvatska se obvezuje na čuvanje osobnih podataka svojih kupca.

Sve podatke koje zaprimimo o naručitelju i primatelju strogo čuvamo i dostupna su samo djelatnicima isključivo kod prodaje i dostave proizvoda kao i u svrhu informiranja kupca.

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.


REKLAMACIJE

Proizvodi su pakirani da se u transportu ne oštete.

Prilikom preuzimanja kupac je dužan pregledati pošiljku.

Kupac može reklamirati proizvod u roku od 7 dana od primitka proizvoda

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19) potrošači svoje prigovore mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Trg međimurske prirode 1, Križovec, 40315 Mursko Središće, Hrvatska

Putem e-maila: medjimurska.priroda@gmail.com

Prodavatelj će odgovoriti pisanim putem na prigovor potrošača  u roku od 15 dana od dana primitka prigovora. Evidenciju o uloženim prigovorima prodavatelj će čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ukoliko kupac vraća proizvod, sam snosi troškove poštarine.

Kupac je dužan vratiti proizvod neoštećen u originalnoj ambalaži uz predočenje računa, u protivnom se reklamacija ne uvažava.

Kupac se uvijek može prodavatelju obratiti s upitima, sugestijama, prijedlozima putem naznačenih telefonskih brojeva i adrese na med-dvemi-vodami.info internet stranici.


JEZIK

Jezik komunikacije na internetskim stranicama prodavatelja je hrvatski jezik.

 

UPOZORENJE

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete na med-dvemi-vodami.info internet stranici za online prodaju prije korištenja internet stranice u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem Webshopa ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom med-dvemi-vodami.info se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu internet stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.

 

NAPOMENE

Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima ili fotografijama proizvoda.

Međimurska priroda ne podržava korištenje jednokratne plastike.

Kupnjom suvenira podržavaju se projekti zaštite prirode.