Matulov grunt Pucpuljike i Goran Safarek (1

Pučpuljike i Šafarek jači od kišnog neba!

Ovogodišnja sezona posjećivanja i rezidencijskih dana na Matulovu gruntu u Frkanovcu simbolično je zatvorena Danom otvorenih vrata i atraktivnim gostima. Kišne kapi koje su zagospodarile nebom te nedjelje 25. rujna nisu umanjile topli domaći frkanovečki ugođaj. Prostorom glavne „hiže‟ na Matulovu gruntu odzvanjali su zvonki glasovi članica Ženskog vokalnog sastava Pučpuljike iz Čakovca. Izvele su splet pjesama Vuprem oči, Rijeka Mura, Ne povem, nit ne smem i Stiha, stiha. Pučpuljike su ujedno predstavile i svoj videospot Da bi imel perje. U njemu su gledatelji prepoznali kadrove koji su osim na lokacijama u Kotoribi, Prelogu i Čakovcu, snimljeni upravo na Matulovu gruntu u Frkanovcu.

ZVS Pucpuljike
Šarmantna izvedba i pjesme Pučpuljika odlično se sljubila s toplim međimurskim ambijentom Matulova grunta

Drugi dio programa izveden je u gospodarskoj zgradi Matulova grunta kod starinske preše. Biolog, pisac, fotograf i snimatelj Goran Šafarek predstavio je kroz kraće putopisno predavanje svoju najnoviju knjigu Iz dnevnika istraživača. U njoj kroz 272 stranice donosi fantastične opise i fotografije tropskih područja Azije, Afrike i Latinske Amerike.

Goran Safarek
Na Matulov grunt dolaze i istraživači. Ovog puta bio je to Goran Šafarek

Stručne djelatnice Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode koja upravlja Matulovim gruntom provele su posjetitelje i goste programa starom “hižom” i pratećim gospodarskim objektom te ih upoznale sa zanimljivostima iz života leptira plavaca, značajem Bedekovićevih graba te s načinom života bivših vlasnika ovog objekta i gruntišta.

Na posljednji ovogodišnji Dan otvorenih vrata u Frkanovec posjetitelji su stigli osim iz Međimurja također iz grada Zagreba i Oroslavja. Nova sezona posjećivanja i dolazaka novih rezidenata kreće u proljeće 2023. godine.

Pučpuljike i Šafarek jači od kišnog neba!

Pučpuljike i Šafarek jači od kišnog neba!

Pučpuljike i Šafarek jači od kišnog neba!

Share on facebook
Facebook