Sedamnaesta po redu Noć muzeja još jednom je potvrdila etiketu ove popularne noći kao najznačajnije manifestacije hrvatskih muzeja. Ove godine zabilježena je brojka od 91.101 posjetitelja. Tog petka, 28. siječnja, i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu primio je stotinjak “noćnih ptica” koje su stigle iz Pule, Zagreba, Ivanca, Varaždina, i dakako brojnih međimurskih mjesta.

U razgled galerija Mura i Drava proveli su ih između ostalog i kostimirani vodiči u ulogama bijele rode, šišmiša i leptira plavca. Tajne minijaturnog svijeta spoznavale su se pak kroz leću mikroskopa. Više o samom događaju možete saznati na poveznici https://bit.ly/3ooZgXa, ali i na videozapisu objavljenom na YouTube kanalu Međimurske prirode. Pogledajte ga OVDJE.

Osobitosti međimurske prirodne baštine možete upoznati kroz stručno vođenje interpretatora i ovog vikenda. Centar je otvoren prema satnici zimskog radnog vremena koja vrijedi do 30. travnja 2022. godine: srijedom i četvrtkom od 8 do 15 sati te petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati.

Javna ustanova Međimurska priroda također poziva i na ptičarenje na Marini Prelog ove nedjelje 6. veljače od 14 do 17 sati. Više o toj aktivnosti i rekreaciji u prirodi saznajte OVDJE.

Noc muzeja Centar Med dvemi vodami