VIDEO: Noć muzeja 2022. godine u CZP Med dvemi vodami

Sedamnaesta po redu Noć muzeja još jednom je potvrdila etiketu ove popularne noći kao najznačajnije manifestacije hrvatskih muzeja. Ove godine zabilježena je brojka od 91.101 posjetitelja. Tog petka, 28. siječnja, i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu primio je stotinjak “noćnih ptica” koje su stigle iz Pule, Zagreba, Ivanca, Varaždina, i dakako brojnih međimurskih mjesta.

U razgled galerija Mura i Drava proveli su ih između ostalog i kostimirani vodiči u ulogama bijele rode, šišmiša i leptira plavca. Tajne minijaturnog svijeta spoznavale su se pak kroz leću mikroskopa. Više o samom događaju možete saznati na poveznici https://bit.ly/3ooZgXa, ali i na videozapisu objavljenom na YouTube kanalu Međimurske prirode. Pogledajte ga OVDJE.

Osobitosti međimurske prirodne baštine možete upoznati kroz stručno vođenje interpretatora i ovog vikenda. Centar je otvoren prema satnici zimskog radnog vremena koja vrijedi do 30. travnja 2022. godine: srijedom i četvrtkom od 8 do 15 sati te petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati.

Javna ustanova Međimurska priroda također poziva i na ptičarenje na Marini Prelog ove nedjelje 6. veljače od 14 do 17 sati. Više o toj aktivnosti i rekreaciji u prirodi saznajte OVDJE.

Noc muzeja Centar Med dvemi vodami

 

Share on facebook
Facebook