Dan otvorenih vrata Matulov grunt (9)

Zašto je u Frkanovcu bila gužva?

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu četvrti je put otvorio vrata zainteresiranoj javnosti. Slobodan ulaz i razgled grunta s pripadajućim gruntištem iskoristili su protekle nedjelje brojni posjetitelji, većinom međimurske obitelji.

Na adresi Frkanovec 30 dočekali su ih stručni interpretatori koji su radoznale goste upoznali s podacima o renoviranju stare hiže izgrađene krajem 19. stoljeća, njezinim vlasnicima, navikama i običajima nekadašnjeg života na međimurskom seoskom gospodarstvu. Domaćin Dana otvorenih vrata Matulovog grunta bila je Javna ustanova Međimurska priroda koja upravlja ovim centrom. Grunt je bio otvoren od 14 do 19 sati te je čitavo nedjeljno poslijepodne gruntište prštalo odličnom atmosferom i pozitivnim vibracijama.

Dan otvorenih vrata Matulov grunt (7)
Za posjet Gruntu pripremao se i prigodan dress code

Matulov grunt sadrži prostor za boravak i stvaralački rad, stalni interpretacijski postav o suživotu čovjeka i prirode, livadama i leptirima gornjeg Međimurja, kao i prostor za predavanja i radionice. Osmišljen je kao rezidencija za prirodoslovce, istraživače, ali i umjetnike. Tijekom kolovoza na Matulovom gruntu boravit će novi rezidenti, pa se sljedeći Dan otvorenih vrata i druženje  planira krajem rujna.

 

Dan otvorenih vrata Matulov grunt (10)
Na Gruntu su hlad i svježinu potražili brojni posjetitelji

 

Share on facebook
Facebook