Projektne novosti

Veliki, najveći projekt koji je Javna ustanova ikad provodila, Med dvemi vodami, ušao je u svoju završnu fazu te se okončanje svih projektnih aktivnosti očekuje do kraja ove kalendarske godine. Ukupna vrijednost projekta koji je započeo još u srpnju 2018. godine je 12,3 milijuna kuna. Mnogi rezultati projekta već su vidljivi i u punoj su funkciji, a ostalo je za završiti nekoliko “soft” aktivnosti koje su u punom jeku izvedbe.

Najveća aktivnost projekta, uspostava Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, završena je samim otvorenjem centra u lipnju 2020. godine te se danas centar bliži tisućitom posjetitelju, što je u kratkom roku u ova izazovna pandemijska vremena respektabilna brojka za ovakav tip posjetiteljske infrastrukture.

Projektne novosti
Galerija Mura Centra za posjetitelje Med dvemi vodami

Trenutno su u izradi aplikacija za pametne telefone te internet stranica Centra za posjetitelje Med dvemi vodami koje će još više podići kvalitetu usluge, ne samo centra u Križovcu već i povezanih lokaliteta posjetiteljske infrastrukture, poučne staze Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martin na Muri te edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu koji je pred završnom fazom uređenja.

Ukoliko pratite lokalne medije (novine, radio, TV) zamijetit ćete da je Javna ustanova pokrenula edukativnu medijsku kampanju “Modro-zeleno blago Međimurja” te će kroz iduća dva mjeseca kroz lokalne medije biti obrađene brojne teme iz domene zaštite prirode, a namijenjene podizanju senzibiliteta lokalnog stanovništva prema prirodi i njezinom očuvanju.

Projektne novosti
Fotomonografija koja je već pronašla put do mnogih kućanstava također je dio edukativne kampanje

Poklopilo se da pred kraj provedbe projekta Med dvemi vodami, započnemo s provedbom dva nova projekta financirana iz prekograničnog programa suradnje Mađarska – Hrvatska, Riverside i Ecobridge. Provedba oba projekta traje idućih 24 mjeseci te ćemo vas o aktivnostima na tim projektima izvještavati kada se one zahuktaju. Osim provedbe brojnih aktivnosti iz djelokruga rada Javne ustanove, projektima će se financirati i plaće za troje djelatnika za vrijeme provedbe projekta.

Share on facebook
Facebook