Tjedan odmora vrijedan

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami priključit će se akciji Tjedan odmora vrijedan.

Tjedan odmora vrijedan je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se u tjednu od 16. do 25. listopada 2020. godine omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Cilj je projekta poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u postsezoni.

Sudjelovanjem u akciji Tjedan odmora vrijedan nudimo popust od 50-60% na ulaznice za individualne posjetitelje Centra Med dvemi vodami u tjednu od 16. do 25. listopada 2020. godine.

Osnovna individualna ulaznica bit će po cijeni od 20 kuna, dok je redovna cijena 40 kuna.

Individualna ulaznica za kategorije (djeca i mladi od 5 do 18 godina, studenti, osobe starije od 60 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji) u akcijskom tjednu bit će snižena za 60% po cijeni od 10 kuna, dok je redovna cijena 25 kuna.

Obiteljska ulaznica (dvije odrasle osobe i djeca te mladi do 18 godina) bit će po cijeni od 50 kuna, dok je redovna cijena 100 kuna.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom njezinog očuvanja. Nalazi se u malom međimurskom naselju Križovec, na adresi Trg međimurske prirode 1. To je jedini i prvi hrvatski trg koji je posvećen prirodi. Ovdje se ujedno nalazi i sjedište Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam te dječje igralište Rječica.

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste, tek su dio zanimljivosti koje interpretira ovaj Centar.

Tjedan odmora vrijedan

Share on facebook
Facebook