publikacije Medjimurska priroda

Neka vam knjiga i riječ ne bude stranac!

Brojnim programima diljem Hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga 2023. godine obilježit će se manifestacija „Mjesec hrvatske knjige‟. Ove je godine programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige u fokus stavio „Književnosti bez granica!“ odnosno značaj prevoditelja. Stoga ovogodišnji slogan manifestacije glasi Nek’ ti riječ ne bude strana(c)… Osim toga, 2023. godina proglašena je Europskom godinom vještina, pa se i prevođenje kao vještina uklapa u ovaj poticajni impuls odaslan iz Europske unije.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode ove je godine također odabirom rezidenata za Matulov grunt također između ostalog ugostila književne prevoditeljice i prevoditelje. Mir i blagodati edukacijsko-istraživačkog centru u Frkanovcu za prevođenje koristili su ovog proljeća i ljeta Anita Vuco, spisateljica i književna spisateljica iz Italije, Jelena Radovanović-Kuckler, književna prevoditeljica i pjesnikinja iz Njemačke, Saso Ognenovski, književni prevoditelj i pisac iz Sjeverne Makedonije, a dodatnu međunarodnu dimenziju dao je i rezident Jon (Jack) Jennetta, istraživač i pisac iz Sjedinjenih Američkih država.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami poziva poklonike književnosti i publikacija na temu prirode, prirodne baštine i zaštite prirode, doći  u Centar u Križovec i razgledati ponudu vrijednih knjiga, kojima se može obogatiti kućna biblioteka, ali i biti vrijedan poklon dragim osobama.

Neka vam knjiga i riječ ne bude stranac!

publikacije Medjimurska priroda (2)_resize
publikacije Medjimurska priroda

Mjesec hrvatske knjige 2023.

Share on facebook
Facebook