Filip Ude

Filip Ude “na konju s hvataljkama” u Centru Med dvemi vodami

– Kad smo iz Čakovca krenuli prema Križovcu moja kćer Eva me zapitala kamo idemo. Rekao sam joj da ćemo oboje prvi put vidjeti naš cilj, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami, jer niti ja još nisam dosad bio na tom atraktivnom turističkom punktu o kojem sam čuo i čitao u medijima i na društvenim mrežama. Ugodno sam iznenađen kako je sve moderno uređeno, pojašnjeno na hrvatskom i engleskom jeziku, i doista se meni, a kako vidim i Evi, sve jako sviđa. Zabavno je i poučno, kako za mlade, tako i za odrasle, prvi je dojam o Centru Med dvemi vodami, našeg proslavljenog sportaša, gimnastičara i osvajača srebrne olimpijske medalje Filipa Udea.

Treninzi i natjecanja sportašima ne pružaju mnogo prilike kad su na putovanjima otići razgledati posjetiteljske centre, muzeje ili neke kulturne znamenitosti. Tada je u fokusu prije svega natjecateljski cilj, kazao je Ude, te nastavio:

– Na natjecanju sam fokusiran na vježbu koju trebam odraditi na najbolji mogući način. Satnica natjecanja ne daje previše slobodnog vremena. Ali evo, kad su redovni treninzi, uvijek se ima vremena da odem s kćerkom Evom u prirodu. Najčešće se vozimo biciklima, gradskim i drugim biciklističkim stazama, ili po Perivoju Zrinski po asfaltiranim stazama. Uvidio sam kako je Eva s radošću istraživala igre i ostale atrakcije u Centru Med dvemi vodami, i vjerujem da ćemo kad će biti prilike vratiti se ovdje, te otići razgledati i posjetiti druga slična mjesta.

Filip i Eva Ude
Eva je bila također odlična u igri “križić kružić”

Šestogodišnja Eva osobito je uživala na dječjem mini adrenalinskom igralištu naziva “Rječica”, gdje je pokazala svoje vještine na trampolinu i penjalicama, a ni tata “Fićo” kako Filipa svi rado od dragosti nazivaju, nije odolio isprobati “dječjeg” konja s hvataljkama. Što nas je dakako dodatno potaklo upitati ga za aktualnosti u stvarnom sportskom životu i treninzima. Podsjetimo, Ude je prije 15 godina osvojio prvu hrvatsku olimpijsku medalju u gimnastici, srebro na konju s hvataljkama na Igrama u Pekingu 2008. godine, te nakon toga ostvario još niz sportskih uspjeha na svjetskim natjecanjima. Njegova upornost i kontinuitet treniranja još uvijek traje s mnogo volje.

Filip Ude
I najveći sportaši uživaju u blagodatima trampolina Centra Med dvemi vodami

– Još uvijek sam aktivan u gimnastici. Druge godine imam šanse za kvalifikacije za olimpijske igre, tako da ću se sljedeća dva, tri mjeseca intenzivno posvetiti tome, najavio je Ude.

Našem proslavljenom gimnastičaru Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami žele ostvarenje svih sportskih ciljeva, i naravno što više zabavnih i istraživačkih doživljaja u prirodi s kćeri Evom.

Filip Ude
Evu i Filipa iznenadio je i dolazak “prave” bijele rode

Filip Ude

Filip Ude

Filip Ude

Filip Ude

Share on facebook
Facebook