body art by Lidija Jelena

Oslikavanje lica i ruku by Lidija Jelena

Kreativni nemir i likovno-istraživački duh autorice Lidija Jelene Jurčec nakon ovogodišnjeg desetodnevnog aktivnog sudjelovanja na Špancirfestu, njezine je kistove odveo u prirodu Međimurja i novu slikarsku platformu. Svojim osebujnim likovnim izričajem oplemenila je dva događanja u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Početkom rujna na Matulovu gruntu održan je Dan otvorenih vrata. Na programu je bilo predstavljanje članica Udruge žena Nedelišće i vještina pletenja cekara. Bonus plus druženja i iznenađenje za sudionike na gruntištu u Frkanovcu te nedjelje 3. rujna bilo je gostovanje međimurske slikarice Lidije Jelene Jurčec. Upustila se u nov izazov, oslikavanje tijela. Tako su lica i ruke posjetitelja te sudionika programa vrlo brzo zahvaljujući vještim Lidijinim potezima boja i kistova, zaživjela motivima leptira, paukova, bubamara, pčela i cvjetova. Originalne privremene „tetovaže‟ svi su s ponosom i radošću ponijeli kući.

Matulov grunt (6)
Mirjana Dežđek-Ciglar, učenice PŠ Zebanec i Lidija Jelena Jurčec na Matulovu gruntu u Frkanovcu

Živopisan atelje ove umjetnice na otvorenom imali su priliku doživjeti i posjetitelji 3. Eko kotlića na Trgu međimurske prirode u Križovcu, u subotu 30. rujna 2023. Ova je gastronomska manifestacija tako dobila i likovni moment na temu životinjskog i biljnog svijeta, te su djeca, ali i odrasli, osim kušanja finih jela, na poklon dobili i „suvenir‟ na licu ili ruci u obliku paukova, zmija, leptira i drugih originalnih životinjskih motiva.

Lidija je neumorna autorica nekoliko samostalnih izložbi i sudionica više od pedeset grupnih aktivnosti u hrvatskim i inozemnim likovnim programima. Svoj slikarski izričaj će od 27. do 29. listopada predstaviti na umjetničkom događanju Exclusive art Fair, u Zagrebu.

 

body art by Lidija Jelena

body art by Lidija Jelena

body art by Lidija Jelena

body art by Lidija Jelena

body art by Lidija Jelena

Share on facebook
Facebook