Mihaela Mesarić

MIHAELA MESARIĆ: Kratki videouradak jako je dobar alat

– Rado fotografiram krajobraz i zato u posljednje vrijeme koristim širokokutni fotoaparat. Iako više volim fotografirati široke prostore, krajobraze, ipak mi u kadar dolaze prema potrebi i detalji.

U posljednje vrijeme shvatila sam da mi je kratki filmić jako dobar alat. Često koristim na fotoaparatu tu opciju kratkog filmića kako bih snimila kratki video do deset sekundi. Te video dijelove koristim u radu kod izrade nekog izvješća ili druge poslovne potrebe, ističe Mihaela Mesarić, stručna voditeljica Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Mesarić također ističe prednost korištenja mobitela za određene potrebe u odnosu na fotoaparate:

– U zadnje vrijeme često koristimo mobitele, jer su oni u potpunosti zamijenili male kompaktne fotoaparate. Danas kad ideš nešto ciljano fotografirati imaš profesionalni fotoaparat s teleobjektivom. Za dokumentarističke potrebe sve više se koriste mobiteli. Imaju svi jako dobre kamere, a njihova je prednost što se odmah fotografija ili video mogu proslijediti i iskoristiti za potrebe objave na društvenoj mreži i sl. Zbog tih mogućnosti, može se reći, da smo postali pomalo “razmaženi”. (smiješak)

Mesarić je autorica naše fotografije mjeseca. Pogledajte njezin uradak te fotografije ostalih autora OVDJE.

Koristite li i vi mobitel kao prvu opciju kod fotografiranja? Ili je to ipak fotoaparat. Bez obzira čime ste napravili fotografiju na temu krajobraza, biljnog ili životinjskog svijeta na području Međimurja, a želite je predstaviti javnosti pošaljite je putem obrasca fotografija mjeseca na mrežnoj stranici Javne ustanove Međimurske prirode ili na mrežnoj stranici Centra za posjetitelje Med dvemi vodami TVOJ DOŽIVLJAJ.

Hlade uz jame Ignac III i Maj III
Hlade uz jame Ignac III i Maj III

 

Vretence - autorica fotografije Mihaela Mesarić_resize
Vretence ili vilinski konjic (Odonata)

 

Istraživanje šišmiša
Istraživanje šišmiša

 

Share on facebook
Facebook