Božica Jelušić

„Dobre rime i skladne štime‟ u organizaciji Božice Jelušić na Matulovu gruntu

Nakon književne prevoditeljice Anite Vuco i književnice Sanje Pilić rezidenciju na edukacijsko-istraživačkom centru Matulov grunt u Frkanovcu koristila je književnica Božica Jelušić. U slavu kajkavskog narječja, prirode i prijateljstva organizirala je književni susret pjesnika, pisaca te glazbenih i opernih umjetnika. Matulov grunt je u utorak 18. srpnja bio u znaku čuvanja zavičajnog jezika odnosno „Ujedinjenih Kajkavskih emirata‟, kako je umjetnica naglasila u svom uvodnom govoru.

Na druženje nazvano „Dobre rime i skladne štime‟ Jelušić je pozvala svoje drage prijatelje i suradnike od Drave do Štrigove, koji su bili na razne načine dio njezinog umjetničkog stvaralaštva, življenja i rada. Više o njezinom obimnom opusu i kreativnom radu saznajte na stranici Društva hrvatskih književnika (OVDJE), čija je Jelušić članica. Na Matulovu gruntu svoj su umjetnički rad kroz pjesničke riječi, pjesmu i glazbu predstavili Ljubomir Ciglar (vokal i gitara), učenica Greta Zamuda , maturantica Mila Hren, Zlata Novak (poezija, vokal), pisac i ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub, ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat, Željka Novak, svećenik Josip Drvoderić, operna pjevačica Nadia Bistrović, pjesnikinja Davorka Crnčec rodom iz Međimurja te perjanice kulturnog amaterizma Dejan Buvač i Kristina Štebih koja je ujedno vodila konferansu ove inspirativne književno-glazbene večeri.

Jelušić je na društvenim mrežama ovu Matulovu večer opisala: – Mnogo emocija i mnogo podijeljene ljepote ili ukratko: “Takvim sjajem može sjati samo što je prošlost sad..:”. Hvala domaćinima, prijateljima, podržavateljima, sponzorima i milosti neba za kišu na kraju, kad je sve bilo gotovo!

Po završetku rezidencije s Matulova grunta i Frkanovca Jelušić je otišla puna dojmova, dobrih vibracija, zanimljivih zapažanja i svježih misli.

Krajem kolovoza na Matulov grunt stiže još jedna rezidentica, Jelena Radovanović-Kuckler.

Božica Jelušić i Siniša Golub
Božica Jelušić je Međimurskoj prirodi darovala originalne grafike koje će krasiti interijer Matulova grunta

 

knjizevni susret Bozica Jelusic (29)_resize
Gruntište u Frkanovcu odzvanjalo je kajkavskim rimama, zvucima i prijateljskim vibrama

 

lentica vidljvosti programa DHK&MG

Share on facebook
Facebook