Akcija cepovi -PS Novakovec - izlet (5)

Učenici PŠ Novakovec istražili tajne Centra Med dvemi vodami

U akciji „Čep odvoji, izlet osvoji!‟ učenici Područne škole Novakovec bili su i više nego marljivi. Po učeniku su prikupili 4,79 kg što je bilo dostatno za drugo mjesto. Nagrađeni su izletom i razgledom Centra za posjetitelje Med dvemi vodami te obilaskom poučne staze „Čovjek i rijeka‟. U prikupljanju plastičnih čepova uvelike su im pomogli roditelji, bake i djedovi, prijatelji, pa su zajedno uz učenike, predstavnike škole, na druženje u Križovec stigli i roditelji.

Kroz Centar ih je na poučan, ali i stručan način, u subotu 17. lipnja, provela biologinja i voditeljica Centara Ivana Rojko. Posebno zanimljivo im je bilo u dijelu postava „Poplavna šuma‟ koji je odnedavno nadograđen s tajanstvenim kutijama čiji sadržaj je potrebno opipom i mirisom prepoznati. Nakon razgleda galerija Mura i Drava te interpretacijske brvnare Moj hrast Adam svi zajedno uputili su se u otkrivanje nedavno otvorenog novog sadržaja Centra – poučne staze „Čovjek i rijeka‟. Zahvaljujući nagradnom izletu svi su spoznali mnoge zanimljivosti iz biljnog i životinjskog svijeta međimurskog kraja. I naravno, uputili apel svima, kako se priroda čuva tako što se s otpadom treba pravilno postupati i odlagati ga na to predviđena mjesta i kante, a ne u prirodu.

Akcija „Čep odvoji, izlet osvoji!‟ organizirana je u suradnji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i Udruge za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma.

 

Akcija cepovi - PS Novakovec - izlet (6)

Akcija cepovi -PS Novakovec - izlet (7)

Akcija cepovi -PS Novakovec - izlet (10)

Učenici PŠ Novakovec istražili tajne Centra Med dvemi vodami

Učenici PŠ Novakovec istražili tajne Centra Med dvemi vodami

Share on facebook
Facebook