Silvija Kolar-Fodor i Sanja Pilić

Sanja Pilić i Silvija Kolar-Fodor na Danu otvorenih vrata Matulova grunta

Drugi ovogodišnji Dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu održat će se u nedjelju 25. lipnja od 14 do 18 sati. Osim razgleda grunta i pripadajuće “hiže” te gospodarske zgrade posjetitelji će moći nazočiti na dva atraktivna programa. U 14:30 Silvija Kolar-Fodor održat će predavanje na temu biovrtlarenja. U 16 sati slijedi književni susret sa Sanjom Pilić.

Silvija Kolar-Fodor je aktivistica za ekologiju, ljudska prava i prava životinja. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine. Udrugu Biovrt – u skladu s prirodom osnovala je 2012. godine, a na svom imanju redovito provodi radionice. U sklopu udruge provodi i projekt Školska banka sjemena za budućnost te je autorica knjige Vrtlarenje u skladu s prirodom. Više o autorici saznajte na: https://www.biovrt.com/

Sanja Pilić, pjesnikinja, spisateljica, spisateljica za djecu, rođena je 16. 05. 1954. u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik – snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Dobitnica je druge nagrade Večernjeg lista 1981. godine i treće nagrade 2006. godine; druge nagrade Radio Študenta i revije Literatura (Slovenija) 1990. godine; nagrade Grigor Vitez 1990., 2002., i 2016. godine, te nagrade Ivana Brlić Mažuranić 1995. i 2001. godine te nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman objavljen u 2007. godini. Dobitnica je Časne liste IBBY – ja za roman Jesam li se zaljubila? za 2008. godinu. Po romanu Sasvim sam popubertetio napravljene su kazališne predstave u Zagrebu i Karlovcu. Živi i radi u Zagrebu. (preuzeto s http://www.sanjapilic.hr/)

Ulaz na programe Dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu besplatan je.

 

DOVMG_2506

 

lentica vidljvosti programa DHK&MG

Share on facebook
Facebook