poucna staza Covjek i rije

Dan otvorenih vrata u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami

Povodom Dana Međimurske županije, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu organizira u nedjelju 30. travnja Dan otvorenih vrata od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan za sve individualne posjetitelje.

S obzirom na to da se u nedjelju 30. travnja održava i BIMEP, svi sudionici ove rekreativne biciklističke vožnje međimurskim putevima mogu slobodno koristiti infrastrukturu Centra (sjenicu, klupice, sanitarni čvor, igralište), a prema želji i razgledati postav Centra. Posebice se pozivaju biciklisti da prođu i novu poučnu stazu „Čovjek i rijeka‟.

Za individualne posjetitelje organiziran je obilazak nove poučne staze uz stručno vodstvo i interpretaciju s početkom u 15 sati.

Posjetiteljski centar Med dvemi vodam u Križovcu polazna je točka te poučne staze koja vodi do rijeke Mure. Ovu stazu duljine 1500 metara mogu obići svi koji vole provoditi vrijeme na otvorenom: vrtićarci, školarci, obitelji s djecom, umirovljenici, rekreativci, biciklisti i šetači. Nakon obilaska 11 postaja, posjetitelji se vraćaju istim putem do polazne točke.
Interpretacijske ploče donose sljedeće teme: Istraži u kakvom su odnosu čovjek i rijeka, Na rubu riječne terase, Rijeka gradi domove, Prozor u prošlost, Od zrnca (pijeska) do (riječnog) otoka, Prije mosta bješe skela, Čovjek – tvorac brda i dolina, Križovske grabe u službi sporta, Grabe:v(L)ažno stanište, Jedinstvena pojava halda i Susret s crnim blagom. Nalaze se između rijeke Mure i Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu na prostoru značajne prirodne raznolikosti. Krajobraz rijeke Mure na tom području obilježila je ljudska djelatnost općenito, a osobito djelatnost vađenja ugljena obilježila i time ga obogatila jedinstvenim antropogenim reljefnim oblicima – grabama i haldama. Time se stvorio odličan potencijal za razvoj turističke atrakcije. Dođite, prošetajte i upoznajte je!

Događaj je organiziran unutar programa obilježavanja 30. godina Međimurske županije.

pozivnica - Dan otvorenih vrata Centar MDV.cdr

 

Share on facebook
Facebook