autor fotografije Krunoslav Rac

Na Matulovu gruntu Krunoslav Rac predstavlja „Velebit – riječju i fotoaparatom‟

Krunoslav Rac, hrvatski je fotograf divljih životinja, autor, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit. Iako je rođen u Đakovu i diplomirao na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, svoju profesionalnu karijeru posvetio je fotografiji i planini.

Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine. Autor je brojnih samostalnih izložbi fotografija, redoviti je vanjski suradnik prestižnih hrvatskih časopisa. Između ostalog objavio je i tri autorske knjige, “Velebit – Iskustvo planine”, „Zemlja vuka i vjetra“, a treća knjiga „Gacka – Čovjek i rijeka“ objavljena je ove, 2023. godine. Dobitnik je brojnih nagrada na natječaju fotografije, a posljednja u nizu mu je dodijeljena 2021. godine kada je postao dobitnik nagrade „Velebitska degenija“ koju Hrvatsko novinarsko društvo svake godine dodjeljuje za najbolje reportaže na temu zaštite okoliša.

autor fotografije Krunoslav Rac

U nedjelju 23. travnja 2023. godine Krunoslav Rac održat će prirodoslovno predavanje na Matulovu gruntu u Frkanovcu. Program „Velebit – riječju i fotoaparatom‟ počinje u 16 sati. Posjetitelji Matulova grunta moći će kroz kolaž izvrsnih fotografija iz prve ruke čuti zanimljivosti susreta predavača s divljim životinjama, biološkoj raznolikosti Velebita i njegovim susretima s ljudima tog kraja.
Program je organiziran unutar programa obilježavanja 30. godina Međimurske županije.

Podsjećamo također, ususret Danu planeta Zemlje organizirano je prirodoslovno i putopisno predavanje koje će nas podsjetiti koliko je priroda posebna i nevjerojatna. Održat će se u petak 21. travnja 2023. godine s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec na Maloj sceni “Vinko Lisjak”. Uz Krunoslava Raca u programu sudjeljuje i Siniša Golub. Više o ovom događaju saznajte OVDJE.

autor fotografija: Krunoslav Rac

Na Matulovu gruntu Krunoslav Rac predstavlja „Velebit – riječju i fotoaparatom‟

Share on facebook
Facebook