Gordana Špoljar Andrašić

Čudesno klorofilni akvareli Gordane Špoljar Andrašić

Akvareli samostalne umjetnice iz Koprivnice Gordane Špoljar Andrašić objedinjeni pod nazivom “Arbor  vitae” od 19. ožujka 2013. godine krase prostor Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga. Izložba je otvorena povodom deset godina rada ovog preloškog muzeja i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami čestita Muzeju na desetljeću vrlo uspješnog rada i organizaciji brojnih izložbi i događanja.

– U svom raskošnom zelenilu, slikarica daje mjesta malim bićima: kukcima, leptirima i bubama, jer “krotki će šumu baštiniti”, kad nas planina, majka šume, zaista strese s krila i koljena, nedostojne kakvi jesmo i obuzete nebitnim stvarima. Blaženstvo zelenila kukcima pripada, oni su bezazleni (čak i kad jedu lišće!), stvoreni samo zbog ljepote, raznolikosti, malih dužnosti koje održavaju ideju reda i ravnoteže u prirodi”,  u predgovoru kataloga izložbe napisala je književnica Božica Jelušić, koja će upravo ove godine biti jedna od rezidentica na Matulovu gruntu u Frkanovcu.

Izložba akvarela “Arbor vitae” dostupna je za razgled do 19. travnja 2023. godine. Preporučujemo, krenite u potragu za zelenim zlatom…

izlozba Gordana Spoljar Andrasic (2)_resize

 

 

izlozba Gordana Spoljar Andrasic (1)_resize

Share on facebook
Facebook