Noc muzeja_Med dvemi vodami 09

Iskreno prenosimo ljubav prema prirodi

– Vaš Centar smo razgledali uz stručno vodstvo. Oduševljeni smo. Događa nam se da dođemo u neki Centar ili muzej dočekaju studenti ili vodili koji nisu dovoljno pripremljeni ili su čak nezainteresirani za što kvalitetniji prijam posjetitelja. Obišli smo dosad dosta Centara, i moramo naglasiti kako je vođenje u Centru Med dvemi vodami bilo nešto najbolje što smo dosad doživjeli. Iskreno prenosite svoju ljubav prema prirodi i strast prema zavičajnim vrednotama., dojmovi su nakon razgleda Centra za posjetitelje Med dvemo vodami u Zagrebu supružnika Sanje i Roberta Slanina iz Zagreba.

Interpretatori Centra svakom posjetitelju nastoje pružiti doživljaj. U tome im pomaže stalna edukacija i unapređivanje interpretatorskih vještina. Dobro je na Međunarodni dan turističkih vodiča (21. veljače) podsjetiti kako većina interpretatora Centra Med dvemi vodami ima i licencu za turističkog vodiča za Međimursku županiju. Također su položili i edukaciju za interpretatore prirodne baštine, edukaciju za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, dramsku radionicu za odrasle u suradnji sa dramskim studijom DADA, storytelling radionicu Srebrenke Peregrin te druge edukativne programe.

Interpetatori Centra Med dvemi vodami svakom posjetitelju pridaju pažnju, pa je tako i u ovogodišnjoj manifestaciji Noći muzeja više od tristo posjetitelja stručno vođeno kroz Centar. Posjetiteljske grupe dočekuju ponekda u kostimima životinjskih likova bijele rode, šišmiša ili leptira plavca.  Takvi momenti iznenađenja su uvijek dobro prihvaćeni, zanimljivi i dobrodošli te posjetiteljima pružaju dodatni doživljaj. Turistički vodiči i interpretatori prirodne baštine Centra Med dvemi vodami će i u nastavku 2023. godine pripremiti niz novih iznenađenja. Dođite u naš i doživite prirodu Međimurja na osobit način!

Share on facebook
Facebook