Noc muzeja_Med dvemi vodami 09

NOĆ MUZEJA ’23: Uz stručno vodstvo Centar Med dvemi vodami razgledalo više od 300 posjetitelja

Rekordan broj posjetitelja u Noći muzeja ’23 zabilježen je u Centru Med dvemi vodami. Uz stručno vodstvo interpretatora prirodne baštine galerijski postav obišlo je i razgledalo više od 300 posjetitelja. Naglasak interpretacije bila je poruka potrebe očuvanja neživog svijeta i krilatica: Čuvajući neživi svijet, čuvamo živi.

Noc muzeja_Med dvemi vodami 01
Uvodni dio programa održan je u multimedijalnoj dvorani Kukuvija

Posjetiteljski Centar u Križovcu Noć muzeja organizirao je treću godinu zaredom. Program je započeo otvaranjem putujuće izložbe fotografija osmišljene povodom 100. obljetnice prve speleološke disertacije u HrvatskojDR. JOSIP POLJAK, PEĆINE HRVATSKOG KRŠA, 1922. – 2022.” Autori izložbe su Sanja Japundžić i Nenad Buzjak koji je izložbu i predstavio. Autor fotografija je dr. Josip Poljak, prvi predsjednik Speleološkog društva Hrvatske. Bio je vrsni geolog, geomorfolog, speleolog, planinar i fotograf. Najstarija fotografija datira iz davne 1912. godine.  Izložba se može razgledati do petka 24. veljače 2023. godine u radno vrijeme Centra Med dvemi vodami.

foto okvir Budi dio prirode
Brojni posjetitelji poželjeli su biti dio prirode

Prirodoslovno predavanje pod nazivom Đurđevečki peski održao je Dubravko Šincek, geotehničar i predsjednik Planinarskog društva Ravna gora Varaždin. I predavači i domaćini programa, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami bili su i više nego zadovoljni odličnim odazivom publike za uvodni program Noći muzeja, gdje se tražilo sjedalo više.

Programu su između ostalog nazočili gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak te predsjednik Mjesnog odbora Marko Strojko koji je s mještanima naselja Križovec organizirao u suradnji s Međimurskom prirodom druženje na otvorenom uz tople napitke i otvoreno ognjište. Hit je bio i novi okvir za fotografiranje “Budi dio prirode”. Mnogi posjetitelji već sada su najavili kako će na Noć muzeja u Križovec doći i sljedeće godine.

 

Dubravko Sincek
Dubravko Šincek

 

Nenad Buzjak
Nenad Buzjak

 

Noc muzeja
Svakom posjetitelju pridana je pozornost. Za uspomenu kao poklon su dobili kalendar Međimurske prirode 2023.

 

Noc muzeja_Med dvemi vodami 25
Foto okvir Budi dio prirode! očekuje i sve nove posjetitelje Centra Med dvemi vodami

 

Noc muzeja
Izložba se može razgledati do petka 24. veljače 2023. godine
Share on facebook
Facebook