Najbolji zupanijski projekt

Projekt Med dvemi vodami u konkurenciji za Najbolji županijski EU projekt!

Hrvatska turistička zajednica proglasila je 6. listopada 2022. godine Međimurje najuspješnijom destinacijom održivog turizma što podrazumijeva ulaganje u prepoznatljiv identitet kulturne i prirodne baštine, promoviranje prirodnih vrijednosti i ljepota, zaštitu okoliša, pravilno gospodarenje i postupanje s otpadom. Tome su zasigurno pridonijeli između ostalog i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami, Matulov grunt i Svetomartinska Mura.

Zainteresirana javnost može odlučiti javnim glasanjem o još jednom priznanju za kvalitetan rad i aktivnosti. Naime, čak 37 EU projekta natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Pobjednici se biraju u kategorijama: Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu.

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA prijavila je ove godine dva projekta za titulu Najboljeg županijskog EU projekta, pa su iz Međimurske županije u konkurenciji:

– Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine – Riznica Međimurja

i

– Med dvemi vodami – opremanje Med dvemi vodami – Centar za posjetitelje Križovec, rekonstrukcija i opremanje edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu te uređenje Eko-turističke poučne pješačko i biciklističke staze Svetomartinska Mura


Podržite međimurske projekte i dajte glas za svog favorita
OVDJE.

Share on facebook
Facebook