Brian i Krysta Norwick

Kanađani Brian i Krysta Norwick na Trgu međimurske prirode

Krysta i Brian Norwick mladi su i osobiti su supružnici. Žive u Kanadi (British Columbia), ali su odabrali iskusiti nešto novo, mnogi bi rekli, pustolovno – život u kamperu. Ovo im je vozilo postalo novi dom i na proputovanju su svijetom. Oboje vole prirodu, izazove i planinarenje, pa im je kretanje postao stil života. Osobito u tome uživa Krysta. Fizioterapeut je po struci, a strast su joj hodanje i planinarenje.

Nakon hodanja na Long Distance turi u Americi, odlučila je ponoviti sličan doživljaj u Europi. Odabrala je Croatian Long Distance, a Sveti Martin na Muri najsjevernija je točka te nacionalne, krajobrazne staze za hodanje. Staza se proteže cijelom Republikom Hrvatskom od krajnjeg istoka, preko najsjevernije i najzapadnije točke, pa sve do krajnjeg juga.

Kriysta Norwick
Kriysta Norwick

Smatra da je ovaj odabir hrvatske staze odličan, umjesto razvikane i “prenapučene” poznate staze Camino de Santiago. Krenula je iz Iloka, a tehnička potpora joj je suprug Brian, koji je, dok ona pješači, prati kamperom u kojem spavaju. Krysta planira cijelu turu prijeći u 90 dana. Budi se u 5 sati, dnevno hoda do 15 sati te nastoji izbjeći hodanje po najvećoj vrućini.

U dosadašnjoj hodnji (Brian u vožnji, Krysta hodajući) opazili su kako Hrvatska ima dosta šuma i uvjerili se da je područje Regionalno parka Mura-Drava-Dunav doista europska Amazona. Krysta se susrela s divljim svinjama, i to je bio jedan, kako nam je Brian kazao, strašan doživljaj. Sve ostalo je odlično. Ljudi su ljubazni. Krysta je propješačila kroz Križovec i nastavila u smjeru Sv. Martina na Muri tako da nismo s njom imali priliku razgovarati. Brian je na Trgu međimurske prirode nadopunio zalihe vode za kamper i odlučio, dok mu supruga pješači, razgledati naš Centar za posjetitelje.  Kad je stigao do Centra pomislio je da je zgrada hotel.

Brian Norwick i Mateja Horvat
Brian Norwick i Mateja Horvat

I on kao tehnički suport supruzi, uživa u ljepotama Hrvatske. Do sad je na putu čuo mnoštvo ptica, opazio zanimljive kukce, stoga je s posebnim interesom odslušao pjevove ptica u galeriji Drava, te saznao druge zanimljivosti iz biljnog i životinjskog svijeta Međimurja. Odlazeći iz Centra zahvalio je na gostoprimstvu. Želimo da Krysta uspješno otpješači Croatian Long Distance, a vjerujemo da će joj Brian biti i nadalje brižna pratnja. Krysta o svojim hodačkim doživljajima objavljuje video zapise, te ih možete pratiti na You Tube kanalu. Drugi dio etape pogledajte OVDJE. Krysta objavljuje i svoje foto zapise na Instagramu (krystanorwick). Zapratite ju!

Kanađani Brian i Krysta Norwick na Trgu međimurske prirode

Kanađani Brian i Krysta Norwick na Trgu međimurske prirode

Kanađani Brian i Krysta Norwick na Trgu međimurske prirode

Kanađani Brian i Krysta Norwick na Trgu međimurske prirode

 

Share on facebook
Facebook