Robert Belovic

Robert Belović: – Fotografiranje prirode ugodan je hobi

Robert Belović iz Hlapičine vjeroučitelj je u Osnovnoj školi Mursko Središće. Slobodno vrijeme rado provodi u sportskoj rekreaciji. Paleta njegovih interesa je široka: planinarenje, alpinizam, orijentacijsko trčanje, biciklizam. Kako kaže, dan proveden u prirodi uvijek je inspiracija za kreativniji i uspješniji radni tjedan. Dugogodišnji je planinar i oduvijek rado fotografira planinske predjele Hrvatske, ali i planine u međunarodnom okruženju. U naprtnjači je stoga uvijek s njime bio fotoaparat, a s pojavom mobitela fotografiranje je postalo još jednostavnije u svakoj prilici. Mobilna fotografija, upravo zbog sveprisutnosti mobitela, i kod njega postaje sve dominantnija. Belović daje i jedan od praktičnih savjeta za ovu vrstu fotografiranja jer kamere na mobitelima su sve kvalitetnije. A i neusporedivo je lakše kad se ide u visoka brda nositi lagan mobitel, nego teži kvalitetan fotoaparat.

– Preporučujem prisjetiti se, s obzirom na to da po mobilnim uređajima mnogo tipkamo prstima ili ih držimo po džepovima, da prije nego što krenemo fotografirati, obrišemo lagano objektiv s kojim se fotografira. Također ako fotografiramo određeni subjekt, tada je dobro fokusirati ga dodirom ekrana mobitela. Proučite sve mogućnosti koje vam mobitel pruža za fotografiranje, kako bi u određenom trenutku napravili fotografiju upravo onakvu kakvu želite.

priroda_foto Robert Belovic (19)
Jedna od poučnih tabli na šetnici uz Muru

Belović često trči ili šeta uz rijeku Muru, pa rado fotografira zanimljivosti biljnog i životinjskog svijeta. Bio je i član Fotokluba Čakovec, gdje je stekao određena znanja vezano uz svijet fotografije. Nekoliko njegovih fotografija objavljeno je i u fotomonografiji Planinarskog kluba Extrem, čiji je član gotovo od samog osnutka Kluba. Ponajviše voli fotografirati pejzaže:

–  Već samo fotografiranje pejzaža, čovjeku donosi mir, spokoj i osjećaj ugode. Fotografiranje je uz sportsku rekreaciju idealan hobi koje oslobađa od stresa. A same fotografije su lijepe razglednice i uspomene na odlično proveden dan, u društvu i prirodi.

Robert nam je poslao izbor svojih fotografija za objavu na našoj mrežnoj stranici. Imate li i vi svoje fotografije na temu prirode i rado bi ih predstavili javnosti? Šaljite ih putem obrasca fotografija mjeseca na internet stranici Javne ustanove Međimurska priroda ili u rubrici TVOJ DOŽIVLJAJ stranice Centra za posjetitelje Med dvemi vodami.

priroda_foto Robert Belovic (5)
Fotografija kosca. Sve rjeđa tema koja se može opaziti u međimurskom kraju

 

Robert Belović: - Fotografiranje prirode ugodan je hobi

fotografija mjeseca travnja - autor Robert Belović

priroda_foto Robert Belovic (28)

Robert Belović: - Fotografiranje prirode ugodan je hobi

Share on facebook
Facebook