Prvi dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu 24. travnja

Otvaramo sezonu dana otvorenih vrata Matulova grunta u 2022. godini!

Matulov grunt, stara „hiža‟ u Frkanovcu građena je prije više od stotinjak godina u duhu tradicije međimurskog kraja. Predstavlja dobro očuvani primjer seoske arhitekture Međimurja. Rekonstrukcijom i prenamjenom „hiže‟, pripadajuće gospodarske zgrade i gruntišta stvoren je edukacijsko-istraživački centar posvećen leptirima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja.

Objektom upravlja Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

Prvi dan otvorenih vrata održat će se u nedjelju 24. travnja 2022. godine od 14 do 18 sati.

Na danu otvorenih vrata moći ćete prošetati starom „hižom“, popratnim objektom u kojem se nalazi stara preša te cijelim „gruntom“ na kojem možete organizirati piknik.

Kroz prezentaciju na interaktivnom zidu moći ćete saznati sve o leptirima plavcima Bedekovićevih graba i još poneku osobitost tih vlažnih livada.

Svi posjetitelji moći će prvi put koristiti audio vodič kroz koji vas vodi glas Iveka Špiranca. A tko je Ivek? Dođite saznati.

Zanimljivosti neće nedostajati te vas očekuje KUU Zasadbreg koji će prezentirati dio svojih aktivnosti. Također, na svaki puni sat moći će se pogledati tridesetminutni film koji su snimili članovi KUU-a na temu kulturne materijalne i nematerijalne baštine gornjomeđimurskog kraja.

 

Gdje se nalazi Matulov grunt? U srcu Međimurja, u naselju Frkanovec na kućnom broju 30. Lokaciju dijelimo putem poveznice: https://g.page/matulov-grunt?share

 

U nastavku Vam šaljemo obavijest o mogućnosti posjeta Matulova grunta u dane otvorenih vrata.

Dani otvorenih vrata na Matulovu gruntu za 2022. godinu su:

  • 24. travnja 2022. (nedjelja)
  • 22. svibnja 2022. (nedjelja)
  • 19. lipnja 2022. (nedjelja)
  • 25. rujna 2022. (nedjelja)

Više o Matulovu gruntu možete saznati na sljedećoj poveznici: https://med-dvemi-vodami.info/sto-posjetiti/matulov-grunt/

 

Vidimo se!

Share on facebook
Facebook