najbake MDV (1)

Što je bilo najzabavnije bakama u Centru Med dvemi vodami?

Nagradni natječaj pod nazivom Moja najbolja baka organizirao je tjednik Međimurske novine u suradnji s Međimurskom županijom. Natječaj je izazvao veliki interes, a titulom najbake Međimurja 2021. okitila se Marija Levanić iz Pušćina. Sve kandidatkinje natječaja nagrađene su zajedničkim izletom po Međimurju, gdje su obišle Mlinarovu hižu i skelu u Žabniku, Riznicu Međimurja u Čakovcu, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami, a druženje su zapečatile uz fino jelo i piće u Međimurskim dvorima.

Mnoge od njih bile su prvi put u Centru Med dvemi vodami. Na početku razgleda galerija Mura, Drava i brvnare Moj hrast Adam pozdravio ih je ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub. Vidno iznenađene uređenjem i postavom, oduševljeno su hvalile što Križovec i Međimurje imaju takvu priču posvećenu međimurskoj prirodi.

Marija Levanić
Marija Levanić je najbaka Međimurja u 2021. godini

Najbaka Marija Levenić (51) nam je tom prigodom kazala:

– Svi me većinom znaju po mojem drugom imenu, nadimku Marina. Na natječaj za najbaku prijavila me najstarija kćer. Imam sveukupno imam sveukupno šestero unuka, tri unuke i tri unuka. Nadam se da ću imati još unučadi. Puno svog vremena provodim s unucima. Većinu ih čuvam, posebno ove najmlađe. Veseli me to. Igram se s njima, kuham im, pečem kolače… Djeca te podignu, osjećaj tuge potisnu. U obiteljskoj sam mirovini i imam dovoljno vremena za unuke i za sebe. U svoje slobodno vrijeme volim igrati razne nagradne igre. Na natječaj  za najbaku me prijavila najmlađa kćer. Zahvalna sam joj što me prijavila. Prije tri i pol godine postala sam udovica, pa me pa me ova nagrada na neki način razveselila. Izlet je odlično osmišljen. Bile smo u Mlinarovoj kući i na skeli. Vožnja skelom mi je bila osobito uzbudljiva, jer imam pomalo strah od vode. Prekrasan mi je Centar Med dvemi vodami. Nisam si mogla ni zamisliti kako je to moderno napravljeno. Odlično smo se zabavile.

Petra Košak
Petra Košak za Centar Med dvemi vodami saznala je od sinčića koji je Centar posjetio unutar školskog izleta

Teško je bilo odabrati sugovornice između dvadesetak najbaka, jer sve pršte pozitivnom energijom. Sve u one zapravo najbake. Za impresiju smo ipak zapitali još jednu vrlo mladu baku, Petru Košak (43) iz Pribislavca.

– Prijavile su me moje kćerke. Još uvijek sam zaposlena. Imam malog sinčića od devet godina. I trudim se koliko god mogu pomoći kćerkama oko unučića. Izlet je prekrasan. Nigdje gdje smo bile nisam dosad bila. Preporučila bih svakome dolazak. Osobito je lijepo čuti zvukove ptica. Jako je to lijepo iskustvo.

Najbake je kroz Centar provela Ivana Rojko
 Najbake je kroz Centar provela Ivana Rojko

 

najbake MDV (5)
Najbake su svima zaželjele Sretan Božić i sretnu 2022. godinu
Share on facebook
Facebook