Nikola Horvat Croatian Long Distance Trail (5)

„Croatian Long Distance Trail‟ – putopisno predavanje Nikole Horvata

Javna ustanova Međimurska priroda i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami organiziraju još jedan kulturni program na temu prirode. Gostovat će Nikola Horvat iz Zagreba i održati putopisno predavanje o nacionalnoj krajobraznoj stazi za hodanje „Croatian Long Distance Trail‟ s projekcijom dokumentarnog filma i promocijom knjige “Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače”. Putopisna večer održat će se u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u srijedu 1. prosinca s početkom u 18 sati.

Nikola Horvat Croatian Long Distance Trail (2)

Nikola Horvat je rođen 1979. u Zagrebu. Završio je filozofsko teološki studij na Sveučilištu u Zagrebu i postigao zvanje magistra teologije. Godine 2016. prehodao je Pacific Crest Trail, te po povratku napisao knjigu Barinški epitaf. Tim se putovanjem profilirao kao avanturist te u narednim godinama održao preko 70 predavanja i video projekcija diljem Hrvatske inspirirajući ljude da krenu na svoje osobne avanture.

Godine 2018. prehodao je Hrvatsku od Iloka do Prevlake te tim činom trasirao Croatian Long Distance Trail, nacionalnu krajobraznu stazu dugu 2266 km. Po povratku napisao je i priručnik za hodače, te montirao dokumentarni film. Cijeli je projekt dobio i prvu nagradu na festivalu putnika, a Nikola nagradu za putnika godine.

Nikola je i danas aktivan avanturist i filmaš pa tako svake druge godine putuje i snima, te održava putopisna predavanja.

Nikola Horvat Croatian Long Distance Trail (4)

Ulaz na multimedijalno putopisno predavanje je slobodno. Program je odabran temeljem Natječaja za kulturne programe na temu „Priroda Hrvatske‟ za izvedbu u 2021. godini koji je provela Javna ustanova Međimurska priroda. Održat će se uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera: posjedovanje EU digitalne COVID potvrde, nošenje zaštitne maske na licu i održavanje razmaka.

 

 

 

Nikola Horvat Croatian Long Distance Trail (10)

Share on facebook
Facebook