Milan Majerovic-Stilinovic

Milan Majerović-Stilinović: Hodanje u planini stvar je slobode

Planinarska poetika na savršenoj, za svakog ponaosob, nadmorskoj visini. Upravo takva je bila melodiozna putopisno-književna večer u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu na kojoj je gostovao Milan Majerović-Stilinović. Novinar, reporter, urednik i voditelj, savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću, autor Facebook bloga „Što sam naučio na planini“ koji je postao osnova za njegovu prvu knjigu istoimenog naziva.

Milan Majerović-Stilinović: Hodanje u planini stvar je slobode

Probranu publiku, većinom članove međimurskih planinarskih društava, kroz pisanu riječ knjige i večer vodilo je nekoliko moderatora. Prije svega Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda koja je bila domaćin i organizator večeri te Roberta Radović, novinarka i predsjednica Planinarskog kluba Extrem Čakovec. Na “vrući” stolac pitanja za milijun, ne kuna, već planinarskih emocija, sjećanja, događaja i impresija sjela je i Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća. Posjetitelji večeri doznali su niz detalja Milanovih planinarskih impresija iskazanih na osobit gotovo pjesnički način jer kako on ističe u brdima “isključuje svoj mikrofon i sluša orkestar planina”.

Milan Majerović-Stilinović (5)_resize

Kulturna zbivanja u Centru Med dvemi vodami nastavljaju se i početkom studenoga. Ponovo stiže nakladnik Libricon ovog puta predstavljajući knjigu “Alpinist” s autorskim potpisom Borislava Aleraja. Putopisno-književna večer zakazana je za srijedu 3. studenoga s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Milan Majerovic-Stilinovic

Milan Majerovic-Stilinovic

Share on facebook
Facebook