Dorian Tisljaric

Dorian Tišljarić: – Leptiri su ukras našeg svijeta

Učenik sedmog razreda Dorian Tišljarić  stigao je s ostalim sedmašima OŠ Mursko Središće u Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu pješačeći. Školski izlet za sedmaše ove škole organiziran je povodom 15. listopada Međunarodnog dana pješačenja. Učenici su razgledali galerije Mura i Drava i brvnaru Moj hrast Adam, a na terenu uz rijeku Muru odslušali i proveli sa stručnom suradnicom Međimurske prirode Mihaelom Mesarić kratku prirodoslovnu radionicu.

U Centru smo opazili jednog učenika koji je s posebnim interesom upijao nove informacije o čudesnom svijetu leptira i životnom ciklusu leptira plavaca. Bio je to Dorian Tišljarić. Živi u Murskom Središću i kako nam je kazao jako voli leptire:

– Jako su mi lijepi. Radujem im se i volim ih promatrati još od nižih razreda. Često ih nalazim i vidim na livadama i šumama u okolici Središća. Najviše mi se sviđa livadni plavac i lastin rep. U šestom razredu sam napravio i jedan školski rad i prezentaciju na temu „Zaštićeni leptiri Hrvatske‟ kojim sam i drugim učenicima predstavio neobičan život i ljepotu leptira. Volio bih da se naša priroda štiti i čuva kako naši lijepi leptiri ne bi nestali.

Vjerujemo da će Dorian i u nastavku svog školovanja iznalaziti puteve kako bi svoj interes prema leptirima i zaštiti prirode koristio na najbolji mogući način. Slučajno ili ne, u njegovim rukama završio je i jedan oslikan „kamen sreće‟ upravo s motivom leptira.

Dorian Tisljaric

Dorian Tisljaric

Share on facebook
Facebook