Davorin Mance_predavanje

Putopisno predavanje Davorina Mancea uz izložbu Jugozapadna utjeha

Uz vrlo posjećenu izložbu fotografija „Jugozapadna utjeha“ autor Davorin Mance sprema nam i putopisno predavanje. Održat će se u petak 15. listopada 2021. godine u multimedijalnoj dvorani u „Riznici Međimurja‟ u Čakovcu s početkom u 19 sati.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec trenutno je izloženo 40 fotografija formata isključivo pejzažne tematike. Fotografije su nastale proputovanjem nacionalnim parkovima SAD-a u dva navrata, u rujnu 2017. i u svibnju 2019. godine. Nakon ukupno prijeđenih 11 500 km i 35 dana na putu po jugozapadu američke obale, autor je posjetio sljedeće države: Kaliforniju, Nevadu, Utah i Arizonu te obišao je 17 nacionalnih parkova. Izložbu čini autorov odabir fotografija s ovog grandioznog putovanja, odabir koji nije bio nimalo lak s obzirom na fotogeničnost motiva. Autor je naime, morao birati između nekoliko tisuća snimljenih fotografija. Set odabranih fotografija vrlo lako uvlači posjetitelja izložbe u Manceov posebni poetizirani svijet.

Muzej Međimurja poziva sve zainteresirane da prvo pogledaju izložbu u Izložbenom salonu Muzeja (ulaz iz atrija) za što je potrebno nekih 30 minuta i zatim produže do multimedijalne dvorane na katu novo otvorene „Riznice Međimurja“ gdje će se održati predavanje uz prezentaciju.

Kako se odlučiti na prekooceanski put i preživjeti s limitiranim budžetom? Koliko košta jedna takva avantura? Koje lokacije posjetiti? Da li pravi fotograf svoja dnevna fotografiranja planira ili ih obavlja nasumično? Postoje li kakve životne priče ili anegdote iza pojedinih motiva? Da li je putovanje ispunilo željena očekivanja?

Na takva i slična pitanja odgovorit će autor, a predavanje će obuhvatiti i odgovore na pragmatična pitanja o samoj pripremi putovanja od ideje do realizacije, ali i iskustvo odabira motiva za postav izložbe. Više o autoru možete saznati u razgovoru s njime OVDJE.

Jedan od sponzora izložbe i predavanja je Centar za posjetitelje Med dvemi vodami.

izvor: MMČ

Share on facebook
Facebook