Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu

“Hop on – hop off“ autobus stiže i u Križovec!

“Hop on – hop off“ autobusni prijevoz nova je turistička ponuda Međimurja. Turisti mogu koristeći ovaj koncept upoznavnja novih destinacija  sami odabrati atrakcije na kružnoj ruti autobusa koje žele detaljnije razgledati. Projekt „Hop on – hop off bus Međimurje u pokretu”  inicirala je Turistička zajednica Međimurske županije.U realizaciju projekta uključili su se glavni partneri Terme Sveti Martin i Rudi Express d.o.o.

Ruta „Hop on Hop off bus Međimurje u pokretu“ će za početak voziti po gornjem dijelu Međimurja i povezivat će 12 lokaliteta, atrakcija i ugostiteljskih ponuda: Terme Sveti Martin, Skelarsku hižu s  mlinom na Muri i interpretacijskim centrom „Jeden den v življeju mlinara Franca Žalara“ u Žabniku, centar grada Mursko Središće sa šetnicom uz Muru i ugostiteljskom ponudom, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami Javne ustanove Međimurska priroda u Križovcu, Eko muzej „Međimurje malo“ u Palači međimurskog turizma u Čakovcu,  muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja u sklopu Starog grada Čakovec, izletište i restoran Međimurski dvori Lopatinec, Vinariju Cmrečnjak u Svetom Urbanu i centar Štrigove s crkvom sv. Jeronima.

Autobusna postaja br. 6 nalazi se na Trgu međimurske prirode
Siniša Golub i Mirko Fodor u Čakovcu na predstavljanju “Hop – on Hop – off” modela prijevoza putnika

Projekt „Hop on – hop off bus Međimurje u pokretu“ prigodno je predstavljen prvog dana najveće turističke manifestacije u županiji – Porcijunkulova u petak 30. srpnja. Predstavljanju je nazočio i Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda  pozivajući putnike i goste da izađu na autobusnoj postaji broj 5. i uz stručne vodiče razgledaju i upoznaju Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu te prirodnu baštinu našeg kraja.

Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu
Posjetitelji će imati dovoljno vremena za razgled Centra Med dvemi vodami

Prijevoz i model “uđi – izađi”  moći će koristiti svi koji žele posjetiti neku od navedenih atrakcija ili npr. iz Čakovca žele na kupanje u Terme Sv. Martin, kao i svi drugi turistički dionici koji posjeduju smještajne kapacitete, a žele osigurati dodatan sadržaj svojim gostima. Ove subote, 31. srpnja vožnja autobusom bit će besplatna za sve građane uz predočenje letka projekta, a redovna cijena dnevne karte iznosi 49 kuna.

Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu
Osim retro busom putnici će na željena odredišta stizati i modernim autobusom

 

Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu (7)_resize
Početak projekta označen je puštanjem šarenih balona
Share on facebook
Facebook