dami

Alfisti u Centru Med dvemi vodami!

Siniša Karić zvani Sinke s ekipom entuzijasta i poklonika vozila Alfa Romeo organizirao je 4. Regionalni susret ARKH Međimurje 2021. Susret “Alfista” u Međimurju održan je u subotu 12. lipnja. Zadovoljan je odazivom vozača koji su većinom stigli iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i Senja. Nakon okupljanja u Svetom Križu kolona ovog prepoznatljivog talijanskog automobilskog brenda laganom vožnjom međimurskim cestama stigla je u Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Siniša Karić
Siniša Karić Sinke organizator 4. Regionalnog susreta AFKH Međimurje 2021.

Sudionici susreta razgledali su galerijski postav Mura i Drava te brvnaru Moj hrast Adam. Oduševila ih je interpretacija prirodne baštine Međimurja kroz suvremene tehnološke alate i živu riječ.

Davor Maričić
Davor Maričić predsjednik Alfa Romeo kluba Hrvatska

Zagrepčanin Davor Maričić predsjednik Alfa Romeo kluba Hrvatska kazao je kako udruga trenutno broji oko 120 aktivnih članova, a u najboljim trenucima udruge bilo je do 300 članova. Na forumu kluba ima oko dvije tisuće pratitelja koji raspravljaju o automobilističkim temama. Na pitanje u čemu je čarolija brenda Alfa Romeo sa smiješkom ističe:

– Nema racionalnog objašnjenja za privrženost ovom brendu. U mom slučaju ova marka je bila slučajni odabir. Kasnije je to preraslo u nešto više, ne samo vožnja određenog brenda, već je to preraslo u prijateljstvo s vozilom, ali i ljudima koji ih voze. Druženja povezuju i to je ta neka druga razina. Jednostavno moraš probati voziti Alfu da bi doživio njezinu čar.

Podijelio je s nama i dojmove o Centru Med dvemi vodami:

– Čestitam, napravili ste lijepu priču. Sve je ugodno, tečno i jednostavno. Iznijeta je srž prirodnih vrijednosti, ali i problema ovog kraja. Svima je to zanimljivo pogledati, posebice mlađima. Vrlo je interesantno i upravo perspektivu ovog Centra vidim u edukaciji mladih, njima je to jako lijepa priča. Mi smo još imali bake i djedove na selu, pa smo mogli doživjeti prirodu. Danas našoj djeci nedostaje taj direktni kontakt s prirodom. Poanta naših druženja i susreta Alfista upravo i jest upoznavanje tih hajdemo reći turistički nerazvikanih dijelova Hrvatske, koji su prekrasni prirodni dragulji. Moramo spriječiti da se ne događa činjenica da više poznajemo primjerice Tursku, nego vlastitu zemlju. Zato mi je drago što smo i u vašem Centru otkrili toliko zanimljivih stvari o vašem kraju.

Evo još nekoliko dojmova sudionika susreta:

Lidija Požgaj iz Novog Sela Rok najmlađa je vlasnica Alfe u Klubu. Učlanila se prije godinu dana i tada je prvi put sudjelovala na susretu. Prošlogodišnja odlična atmosfera razlog je što je i ove godine odlučila biti dio susreta. Voli fotografirati i interijer Centra, kako kaže, jednostavno poziva napraviti što više fotografija.

Lidija Požgaj
Lidija Požgaj

 

Mario Babuder iz Velike Gorice također je drugi put sudionik susreta. Vozi Alfu iz 2003. godine. Kaže kako mu se Međimurje sviđa i da bi se mogao tu preseliti.

Mario Babuder
Mario Babuder

Alfist Siniša Karić (Sinke), organizator susreta, rodom je iz Zagreba, a već nekoliko godina živi u Čakovcu. Najavljuje nastavak organiziranja regionalnih susreta vozača Alfa Romeo u Međimurju. Sljedeći vikend je u planu i međunarodni susret u Sloveniji. I njegovo iskustvo potvrđuje pravilo, pa ističe: – Kad prvi put kupite Alfa Romeo uvijek se vraćate tom vozilu. Posjetio je Centar Med dvemi vodami u ovogodišnjoj Noći muzeja i već tada je odlučio da će ovo biti idealna točka na ruti ovogodišnjeg regionalnog susreta u Međimurju.

Nakon posjeta i odmora u Centru Med dvemi vodami Alfisti su obišli OPG Perhoč u Jurovčaku i farmu jelena i muflona, a susret je završio u Accredo centru. Kako kažu, raduju se svim ovogodišnjim druženjima i vesele se sljedeće godine, petom jubilarnom druženju u Međimurju.

Alfisti u Centru Med dvemi vodami!

Alfisti u Centru Med dvemi vodami!

Alfisti u Centru Med dvemi vodami!

Alfisti u Centru Med dvemi vodami!

 

 

Share on facebook
Facebook