NM2021_vizual_web-scaled

Noć muzeja 2021. u Centru Med dvemi vodami

Posljednji petak u siječnju rezerviran je za “noćne ptice” i nezaobilazni odlazak na programske sadržaje Noći muzeja. Unatoč krizi izazvanoj pandemijom bolesti COVID-19 i ove godine održat će se tradicionalna manifestacija Noć muzeja. Njezino šesnaesto izdanje nosi etiketu digitalnog kulturnog događaja te će publika pretežito virtualno uživati u pripremljenim programima.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami Križovec prvi put se uključuje u ovu manifestaciju. U petak 29. siječnja Centar će biti otvoren od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Organizirat će se besplatno stručno vođenje kroz galerijski postav Mura i Drava svaki puni sat (19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00) za grupu od max 20 osoba. Željeni termin dolaska i obilaska moći će se najaviti putem online obrasca koji će uskoro biti objavljen na web stranici Centra med-dvemi-vodami.info

Dio događanja bit će realiziran na otvorenom, na Trgu međimurske prirode 1. Posjetitelji će moći razgledati brvnaru Moj hrast Adam, a za djecu je i non-stop dostupno mini adrenalinsko igralište Rječica. Za događanja na otvorenom u pripremi je i ugodno iznenađenje uz koje nikome neće biti hladno u ovoj zimskoj noći.

Svi programi bit će organizirani sukladno svim aktualnim propisanim epidemiološkim mjerama.

S obzirom na to da Noć muzeja 2021. nosi predznak digitalna, dio programa bit će organiziran i preko platforme YouTube. Svi zainteresirani moći će na YouTube kanalu pogledati video zapis snimljenog stručnog vođenja kroz postav Centra Med dvemi vodami. Također, Centar će se prezentirati virtualnom tehnologijom. Riječ je o atraktivnoj proširenoj stvarnosti koja donosi prikaz postava u 360 stupnjeva.

Više detalja o Digitalnoj NOĆI MUZEJA 2021. u Centru Med dvemi vodami slijedi uskoro!

Centar Med dvemi vodami noć

Share on facebook
Facebook