Suradnici Međimurske prirode razgledali Centar Med dvemi vodami

posjet suradnici
Razgled galerije Mura

U prvih mjesec dana otkako je sredinom lipnja otvoren Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu postav i suvremenu intepretaciju međimurske prirode razgledalo je više od 600 osoba. Kraj srpnja i početak kolovoza, posebice dani vikenda, također bilježe dinamičnu posjećenost. Između ostalog, Međimurska priroda, domaćin Centra, organizirala je za svoje brojne suradnike krajem srpnja besplatno stručno vođenje kroz galerijski postav Mura, Drava i Moj hrast Adam. Priliku za obilazak uz stručno vođenje i interpretaciju međimurske prirodne baštine suradnici su rado iskoristili.

Postav su predstavile Mihaela Mesarić, stručna voditeljica JU Međimurska priroda i Sara Srša, čuvarica prirode. Osobitu pozornost kod suradnika izazvale su galerije Mura i Drava, a druženje je završeno u suvenirnici Centra uz razgovor, izmjenu informacija i najavu novih uspješnih poslovnih suradnji.

posjet suradnici (4)
O lugarskoj obitelji Husić i grofovima Feštetićima s pozornošću se slušalo kod eksponata pri info pultu Centra

Podsjetimo, projekt Med dvemi vodami vrijedan je više od 12 milijuna kuna. Povezuje tri projektne aktivnosti. Uz Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, u Općini Sveti Martin na Muri otvorena je eko-turistička poučna pješačka i biciklistička staza Svetomartinska Mura, a pri završetku su i radovi na edukacijsko-interpretacijskom centru Matulov grunt u Frkanovcu. Otvorenje se očekuje ove jeseni. U nastavku pogledajte detalje razgleda Centra.

posjet suradnici (8)

Suradnici Međimurske prirode razgledali Centar Med dvemi vodami

posjet suradnici (2)

posjet suradnici (1)

 

Suradnici Međimurske prirode razgledali Centar Med dvemi vodami

Share on facebook
Facebook