Početkom Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog pobliže vam predstavljamo knjige koje se nalaze u našoj suvenirnici, odnosno koje možete kupiti dolaskom u Centar. Trenutno se u suvenirnici nalazi 12 različitih naslova.

Ako želite saznati kako su unuci rudara i zidara te djeca iz radničkih obitelji stvorili jednu od najljepših priča suvremenog Međimurja? Odakle su krenuli, a kamo stigli? Jesu li gradili novo ili obnavljali postojeće? Koji su najvažniji sastoji uspjeha preko noći nakon desetljeća upornog rada? Knjiga Kako smo stvarali Centar za posjetitelje Med dvemi vodami je naslov koji trebate pročitati.

Knjige naše suvenirnice

Knjiga Ljetopis Pješčanog Okruga Alda Leopolda je dubinski utjecala na svjetski ekološki pokret, a njezina aktualnost ne jenjava do današnjih dana.

Knjige naše suvenirnice

Ako vas zanima kako je započela zaštita prirode u Međimurju pročitajte Na početku bijaše stablo.

Što sam naučio na planini knjiga je za sve koji se ne penju, a htjeli bi znati kako miriše pita od jabuke na vrhu Dinare, o čemu fazani sanjaju i kako se može biti negdje i nigdje, zapravo zašto treba biti negdje i nigdje.

Sto sam naucio na planini

Vrijedna priroda postoji i izvan okvira nacionalnih parkova i parkova prirode, ali je manje poznata i zakonski određena da bude tek od lokalnog značenja. Više o tome pročitajte u knjizi Iz blata i zlata.

Knjiga Teta Liza prikazuje život cjelokupan Tete Lize te upravo iz tih priča izranja slika prošlog vremena, slika koja će zasigurno probuditi nostalgiju u starija čitatelja, te pobuditi interes za prošlošću međimurskog zavičaja kod mlađih generacija.

Ostali naslovi koji se možete pronaći su Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze, Divlja priroda Hrvatske, Kreativna makrofotografija, Ušće Mure i Međimurske retencije.

Posjetite naš Centar te zavirite u suvenirnicu i otkrijte koja je knjiga namijenjena baš vama.

Knjige naše suvenirnice