Projekt-Med-dvemi-vodami-drugi-je-najbolji-zupanijski-EU-projekt-9

Projektu „Med dvemi vodami“ 2. mjesto u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“

Na izboru za Najbolji županijski EU projekt međimurski projekt „Med dvemi vodami“ izabran je kao drugi najbolji u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“.

Izbor Najboljeg županijskoj EU projekta organizirala je  Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Nagradu za najbolji projekt preuzeli su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ Siniša Golub i ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije Sandra Polanec Marinović.

Projekt „Med dvemi vodami“, čija je vrijednost veća od 12 milijuna kuna, jedinstveni je projekt kojim je uređen Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu te pješačko-biciklistička staza Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martin na Muri.

Projekt-Med-dvemi-vodami-drugi-je-najbolji-zupanijski-EU-projekt-10

Uz „Med dvemi vodami“, u konkurenciji za najbolji EU projekt bio je i projekt rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine vrijedan gotovo 50 milijuna kuna. Dodjeli su nazočili i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, Petra Pavičić iz REDEA-e, Zoran Šardi iz Međimurske prirode i načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga.

Podsjetimo, vrijednost i značaj Centra Med dvemi vodami u Križovcu prepoznala također struka i međunarodna javnost. U sklopu najvećeg hrvatskog događaja za dizajn „Zagreb Design Week‟ Centar za posjetitelje Med dvemi vodami je 2020. godine u kategoriji Dizajn interijera osvojio prvu nagradu. Godinu dana kasnije stiže još jedna prestižna nagrada.

Na natjecanju Big SEE – where life is creativity u kategoriji Tourism design – Architecture and design as experience (Turistički dizajn – Arhitektura i dizajn kao iskustvo) Centar je osvojio prvu nagradu.

Sve dodijeljene nagrade, kao i ova najnovija, pokazatelji su kako tim Međimurske prirode ostvaruje projektne priče na ponos čitavom Međimurju, ali i Hrvatskoj.

 

Foto: izvor Međimurska županija

Projekt-Med-dvemi-vodami-drugi-je-najbolji-zupanijski-EU-projekt-8

Projekt-Med-dvemi-vodami-drugi-je-najbolji-zupanijski-EU-projekt-2

Projektu „Med dvemi vodami“ 2. mjesto u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“

Projektu „Med dvemi vodami“ 2. mjesto u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“

Projekt-Med-dvemi-vodami-drugi-je-najbolji-zupanijski-EU-projekt-9

Share on facebook
Facebook