Anita Vuco, Mihaela Mesarić i Zoran Turk

Matulov grunt: Dan otvorenih vrata u nedjelju 21. svibnja uz susret s Anitom Vuco

U nedjelju 21. svibnja Matulov grunt u Frkanovcu otvara svoja vrata od 14 do 18 sati. Zainteresirani posjetitelji moći će uz stručno vodstvo interpretatora prirodne baštine upoznati tajne života na Matulovu gruntu, ali i prvu ovogodišnju rezidenticu, književnicu i prevoditeljicu Anitu Vuco. Književni susret počinje u 16 sati.

Anita Vuco
Anita Vuco

Anita Vuco rođena je u Splitu. Od 1991. godine živi i radi u Italiji gdje je pri rimskom sveučilištu “La Sapienza” diplomirala strane jezike i književnost, a zatim obranila Doktorat znanosti iz Filologije i komparativnih književnosti srednjo-istočne Europe, s tezom na temu “Danilo Kiš: l’enigma della lettera” (Danilo Kiš: enigmatičnost slova). Objavila je više priča pisanih talijanskim jezikom i zbirku poezije “Parole blu” (Plave riječi); zbirku priča “Josephine. Napule bello”. Osvojila je Drugu nagradu (Specijalnu nagradu ženskog vijeća regije Pijemonte) XII izdanja talijanskog nacionalnog književnog natječaja Lingua madre, 2017. Više o Aniti Vuco saznajte OVDJE.

Program na Matulovu gruntu je organiziran unutar aktivnosti Tjedna zaštite prirode 2023. (18. – 24. svibnja).

Na naslovnoj fotografiji Anita Vuco uz autore knjige “Beli i črni rudari” Mihaelu Mesarić i Zorana Turka. Knjiga je predstavljena u ponedjeljak 15. svibnja u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću.

 

DOVMG_2105

 

lentica vidljvosti programa DHK&MG

Share on facebook
Facebook