Noć Muzeja 2022. u Centru Med dvemi vodami

Bijela roda, leptir plavac i šišmiš provest će posjetitelje u Noći muzeja Centrom Med dvemi vodami u Križovcu. Kroz njihove oči (i uši) moći će se doživjeti zanimljivosti prirode Međimurja. Sedamnaesta po redu Noć muzeja održat će se u brojnim hrvatskim muzejskim prostorima u petak 28. siječnja 2022. godine uz glavnu temu  “Između stvarnog i digitalnog”. Iako će i ove godine biti naglasak na digitalnoj stvarnosti, virtualni doživljaj nikako ne može zamijeniti neposredni doživljaj prostora, ljudi i atmosfere koja se stvara. Stoga se Centar za posjetitelje Med dvemi vodami ovoj popularnoj manifestaciji pridružuje drugi put i bit će otvoren od 18 sati i sve do ponoći.  Stručni djelatnici Javne ustanove Međimurska priroda koja je organizator i domaćin programa omogućit će posjetiteljima dodatni doživljaj pogleda na skriven minijaturni svijet. Iz histološke edukativne zbirke pripremili su zanimljive preparate kao što su primjerice krilo cvrčka ili tijelo gljive, pa će se moći istraživati uz pomoć mikroskopa.

Noć Muzeja 2022. u Centru Med dvemi vodami

Sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama organizirat će se besplatno stručno vođenje kroz galerijski postav Mura i Drava svaki puni sat od 18 do 23 sata za grupu od maksimalno 20 osoba. Željeni termin dolaska moći će se rezervirati putem online obrasca koji će 21. siječnja biti objavljen na web stranici Centra med-dvemi-vodami.info. Ulaz je slobodan, a održat će se uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera: obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde (za starije od 16 godina), nošenje zaštitne maske na licu i održavanje fizičke distance.

Dio događanja bit će realiziran i na otvorenom, na Trgu međimurske prirode. Posjetitelji će moći razgledati brvnaru Moj hrast Adam, a djeca će se moći poigrati na mini adrenalinskom igralištu Rječica. Za događanja na otvorenom u pripremi je otvoreno ognjište i još poneko poklon iznenađenje uz koje nikome neće biti hladno u ovoj zimskoj noći. Kako je fokus ovogodišnje Noć muzeja tema  “Između stvarnog i digitalnog” postavom Centra moći će se prošetati  i virtualno s prikazom postava u 360°. A za one koji žele čuti cijelu priču Centra moći će to učiniti preko YouTube kanala Međimurska priroda i videozapisa snimljenog stručnog vođenja kroz postav.Noć Muzeja 2022. u Centru Med dvemi vodami

Share on facebook
Facebook