Šetači na poučnoj stazi Svetomartinska Mura

Kamo na izlet tijekom produženog vikenda!

Pred nama je produženi vikend, a mi za vas imamo nekoliko ideja!

U subotu, 19. lipnja 2021. godine, slavimo prvu godišnjicu od otvorenja Centar za posjetitelje Med dvemi vodami. Na taj datum 2020. godine otvoren je prvi moderan i interaktivan Centar na širem području uz rijeku Muru i Dravu u kojem se interpretira tematika prirodne baštine. Centar koji je nastao u sklopu istoimenog projekta uz još dvije velike stavke, poučnu stazu Svetomartinska Mura i Matulov grunt, koje zajedno tvore zaokruženu cjelinu te osim što postaju novi turistički sadržaj, postaju i mjesto edukacije lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja prirode kraja.

Ako još niste posjetite Centar i saznajte što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste?

Radno vrijeme Centra u subotu je od 10:00 do 17:00 sati te je organizirano stručno vođenje za sve posjetitelje u 15:00 sati.

Kamo na izlet tijekom produženog vikenda!

 

U nedjelju, 20. lipnja 2021. godine, održava se treći dan otvorenih vrata na Edukacijsko-istraživačkom centru Matulov grunt. Treći dan otvorenih vrata održat će se 20. lipnja (nedjelja) od 14:00 do 18:00 sati.

Na danima otvorenih vrata moći ćete prošetati unutrašnjosti stare hiže i preše te se kroz stručno vođenje djelatnika Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode moći upoznati s interpretacijskim djelom Matulovog grunta vezanim uz zaštićene leptire plavce i Bedekovićeve grabe. Osim stručnog vođenja moći ćete vidjeti interijer uređen za boravak rezidenata.

Više o posjetu Matulovom gruntu možete pročitati na sljedećoj poveznici: Posjet Matulovom gruntu

Ako još niste stavite posjet Matulovom gruntu u plan vikend izleta. Ponesite i dekicu te si organizirajte mali piknik na gruntu.

U slučaju lijepog vremena predlažemo da prošećete Matulovom stazom: Karta staze

Vidimo se u nedjelju na adresi Frkanovec 30!

Kamo na izlet tijekom produženog vikenda!

U utorak, 22. lipnja 2021. godine, na praznik Dan antifašističke borbe Centar za posjetitelje Med dvemi vodami bit će otvoren za sve posjetitelje od 10:00 do 17:00 sati s organiziranim stručnim vođenjem u 15:00 sati.

Vidimo se u utorak na adresi Trg međimurske prirode 1 u Križovcu!

Kamo na izlet tijekom produženog vikenda!

Share on facebook
Facebook