Tena Turk

Tena Turk tisućita posjetiteljica Centra Med dvemi vodami u 2021. godini!

Svetomartinskom atrakcijom, turističkim vlakićem, u Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovec stigli su u petak 4. lipnja veseli i znatiželjni učenici 4.a i 4.b razreda Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

Kroz brvnaru Moj hrast Adam, galerije Mura i Drava provela ih je Sara Srša, urbana šumarka i stručna suradnica za edukaciju, interpretaciju i promidžbu. Osnovnoškolce je upoznala sa zanimljivostima biljnog i životinjskog svijeta međimurskog kraja.

Sara Srša i Tena Turk
Fotografija za uspomenu Sare i Tene kod info pulta Centra Med dvemi vodami

Posjet Centru Med dvemi vodami osobito će pamtiti djevojčica Tena Turk učenica 4.a razreda. Bio je to njezin sretan dan. Izdane su ulaznice i učiteljica Maja Goričanec podijelila ih je učenicima. Na kraju razgleda postava svi su zamoljeni pogledati ulaznicu i opaziti broj, jer jedna od njih je numerirana brojem tisuću.

Začuo se vrisak oduševljenja! Jedanaestogodišnja Tena Turk učenica 4.a razreda OŠ Sveti Martin na Muri u svojim je rukama imala tisućitu ulaznicu izdanu u 2021. godini. Ovogodišnja tisućita posjetiteljica nagrađena je prigodnim poklon paketom Centra Med dvemi vodami i Javne ustanove Međimurska priroda. Vidno uzbuđena i sretna kazala je:

– Jako sam se iznenadila. Sretna sam. Ovdje u Centru sam vidjela razne životinje, njihove slike i filmove. Čula sam zvukove životinja, žabe, sove i drugih ptica. Zanimljivo mi je bilo vidjeti prepariranu žabu. Putovanje je isto bilo lijepo. Vidjeli smo rijeku Muru, šumu i životinje.

Tena se veseli školskim praznicima, ali i petom razredu u koji kreće ove jeseni.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu uskoro će obilježiti godišnjicu svečanog otvaranja. Svoja vrata javnosti otvorio je 19. lipnja 2020. godine. Tijekom protekle godine dana postao je središte promicanja prirodne baštine Međimurja. U uvjetima stalne potrebe prilagođavanja posjeta i programa epidemiološkim mjerama izazvanih pandemijom koronavirusa s ponosom se bilježi tisućiti posjetitelj u 2021. godini.

Djelatnicima Centra i Javne ustanove Međimurska priroda drago je što je tisućita ovogodišnja ulaznica i prigodna nagrada otišla u ruke djevojčice, jer svakodnevni napori u domeni zaštite prirode usmjereni su na očuvanje prirode upravo za buduće generacije.

Tena Turk 1000-ta posjetiteljica u 2021 godini 04

Tena Turk 1000-ta posjetiteljica u 2021 godini 02

Tena Turk 1000-ta posjetiteljica u 2021 godini 05

Share on facebook
Facebook