Centar a posjetitelje iz ptičje perspektive, 2012. godina

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)Nastavljamo sa serijalom koji prikazuje razvoj Centra za posjetitelje u Križovcu koji danas nosi naziv: Med dvemi vodami. Nakon što je do travnja 2008. godine zgrada tzv. Stare škole primarno uređena te zaustavljeno njeno daljnje rapidno propadanje, Centar za posjetitelje imao je prvu sezonsku izložbu postavljenu u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom iz Zagreba, pod naslovom: Mamut u Međimurju.

Naime, od samog početka rada Javne ustanove, postojala je zamisao da ustanova dio prihoda ostvaruje samostalno, posebno prihoda iz kojeg će se pokrivati troškovi održavanja nekretnine u kojoj će biti sjedište ustanove i Centra za posjetitelje. U tom smislu, izložba Mamut u Međimurju bila je pun pogodak, jer ju je u 2008. godini vidjelo preko 5.000 posjetitelja. Tiskane su posebne ulaznice kako bi svaki posjetitelj izložbe sa sobom ponio memorabiliju na izložbu – vrlo veliku sezonsku izložbu za malo Međimurje, i još manji Križovec.

Sezonska izložba 2009. godine: Koliba starog prirodoslovca

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)

 

Trg međimurske prirode – od 2010. godine

Trg međimurske prirode proglasio je Grad Mursko Središće na prijedlog Siniše Goluba kao ravnatelja Javne ustanove. Svečano je otvoren dana 23. travnja 2010. godine, povodom Dana planeta Zemlje, a otvorili su ga ondašnji gradonačelnik Josip Dobranić, ondašnji zamjenik župana Matija Posavec, ondašnji predsjednik Upravnog vijeća ustanove Kristijan Valkaj i Kornelija Pintarić, predstavnica ministarstva tada nadležnog za zaštitu prirode.

U nastavku su fotografije snimljene od travnja 2008. do 2012. godine, iz kojih je jasno vidljivo poboljšano stanje objekta Stare škole i cijele nekretnine u tom periodu. Napominjemo da u tom periodu još nije bilo uređeno potkrovlje same zgrade, već samo donja etaža i dio vanjskog okoliša nekretnine u Križovcu.

 

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)

Od poluruševine do Centra za posjetitelje (2)

Share on facebook
Facebook