Pazi, jež štedna kasica u suvenirnici Med dvemi vodami!

jež šparavac i jež na cesti

Ježeve štedne kasice možete odabrati u nekoliko boja. Poklon je ovogodišnje izdanje auto naljepnice “Pazi, jež na cesti!”

U proljetno i ljetno doba ježevi često stradavaju na našim prometnicima pod kotačima osobnih automobila. Javna ustanova Međimurska priroda već nekoliko godina senzibilizira javnost na potrebu opažanja ovih životinjica na prometnicama prigodnim auto naljepnicama „Pazi, jež na cesti!”

U sjedištu JU Međimurska priroda u Križovcu sredinom lipnja otvoren je Centar za posjetitelje Med dvemi vodami. Uz suvremenu interpretaciju prirode u galerijskom postavu Mura, Drava i Moj hrast Adam u Centru se nalazi moderno opremljena suvenirnica. Na suvenire su aplicirane priče međimurske prirode, flore i faune. Jedan od njih je suvenir štedne kasice, „šparavca” u obliku ježa.

Keramički jež s dizajnerskim potpisom ateljea Keramos Valkaj ima estetsku, ali i edukativnu simboliku.

Jež kao životinjica asocira na plemenitost, poniznost, vitalnost, energiju i znanje. Stoga je idealan za suvenir uporabne namijene kao što je štedna kasica. Poklanjamo li „šparavac” djeci potaknuti ćemo ih na naviku štednje i poučiti samoj vrijednosti novca. Ako smo pak namijenili šparavac odrasloj osobi (ili sami sebi) možemo tako poduprijeti nečiji (ili svoj) naum da štedi za putovanje, fotoaparat ili drugu svrhu i hobi koji volimo.

Centar Med dvemi vodami spojio je ove dvije namjere spašavanja ježeva i poučavanja navici štednje: Kupite li u našoj suvenirnici štednu kasicu u obliku ježa na dar ćete primiti auto naljepnicu „Pazi, jež na cesti!”

Suvenirnica je otvorena utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 15 sati, te petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati.

 

Pazi, jež štedna kasica u suvenirnici Med dvemi vodami!

Share on facebook
Facebook