Antonio Korpar

Antonio Korpar: Knjigu “Međimurska priroda iz blata i zlata” pročitao sam gotovo u jednom dahu

– Moj životni smisao je gibanje, kretanje, sažeo je svoju životnu filozofiju Antonio Korpar iz Čakovca. Uz njegovo ime mnogi će vezati Konjički klub Zrinski, organizaciju brojnih konjičkih aktivnosti, bogatu jahačku karijeru s brojnim uspjesima i nagradama, voditelja jahačkih programa, od rekreativnih, terapijskih do sportskih programa, kao i škole jahanja. Po struci je ekonomist, a ovog puta predstavit ćemo ga kao zaljubljenika u prirodu.

– Prirodnjak sam u duši odmalena. Djetinjstvo sam proveo u Globetki, kako se to kaže, ne samo od jutra do mraka, nego od jutra do sutra. Kako su mačke teritorijalne, tako sam ja bio teritorijalno u Globetki. Ujutro smo “genuli” i po cijele dane istraživali Globetku, osobito Patkaraj. Sjećam se vremena kad je taj dio Globetke s močvarnim staništima bio raj za patke. Dane i dane sam boravio istraživajući taj dio prirode. Otada sam skitnica, totalno. Vjerojatno zato volim ići planinariti, kretati se po bregima, vodama, rijekama, otocima…Član sam HPD Međimurja. Vozim bicikl, planinarim. Svaka planina ima svoju priču, svoju dušu.

Niz godina bio je sportski djelatnik, o čemu govori:

– Bio sam sportski djelatnik. Preko dvadeset godina sam se bavio s konjima. Natjecanja, škola jahanja, vodio sam dječje kampove. Sada često odlazim uz rijeke Muru i Dravu te “brežni” dio Međimurja. Tada i fotografiram. Moj stil je u principu ovakav: krenem, i nikad ne znam točno određeno gdje ću završiti. Kako me priroda i intuicija odvedu.

Antonio Korpar
Biciklirajući međimurskim putevima uvijek se nađe vremena i za napraviti foto zapis u nedoljivim koloritima prirode

S obzirom na to da se mnogo kreće međimurskim stazama zapitali smo ga za njegovo opažanje bontona odnosa ljudi prema prirodi:

– Uvijek bi mogli biti bolji. Naše Međimurje je raj, između te dvije naše prekrasne rijeke. To je lijepo prikazano i na drugom izdanju knjige “Međimurska priroda iz blata i zlata”. Knjiga mi se jako sviđa i dopala mi se toliko da sam je pročitao dok sam došao doma, u roku – odmah.

Antonio nam je poslao svoj izbor fotografija za objavu na našoj mrežnoj stranici. Pogledajte ih u nastavku. Imate li i vi svoje fotografije na temu prirode i rado bi ih predstavili javnosti? Šaljite ih putem obrasca fotografija mjeseca na internet stranici Javne ustanove Međimurska priroda ili u rubrici TVOJ DOŽIVLJAJ stranice Centra za posjetitelje Med dvemi vodami.

piše: Roberta Radović

foto Antonio Korpar

foto Antonio Korpar (4)

Antonio Korpar: Knjigu "Međimurska priroda iz blata i zlata" pročitao sam gotovo u jednom dahu

foto Antonio Korpar

foto Antonio Korpar (1)

Share on facebook
Facebook