Zeljka Kadi

Poziv na besplatnu radionicu „Dodir leptira‟

Nakon što je prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu uz gostovanje KUU Zasadbreg u travnju polučio velik interes javnosti, Javna ustanova Međimurska priroda poziva na još jednu zanimljivu nedjelju u Frkanovcu. Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt otvorit će svoja vrata za druženje s javnošću u nedjelju 22. svibnja od 14 do 18 sati. Osmišljen je program prigodno uz 22. svibnja kada se obilježava Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti.

Gošća Drugog dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu bit će fitoaromaterapeutkinja i voditeljica učeničke zadruge Terra Economica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Željka Kadi, prof. Vodit će radionicu izrade hidratantne kreme za lice „Dodir leptira‟.

– „Dodir leptira‟ je krema za lice originalnog sastava iz linije prirodne kozmetike ZAK, učeničke zadruge Terra Economica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Nastala je s namjerom senzibilizacije javnosti povodom obilježavanja 20. obljetnice zaštite Bedekovićevih graba, staništa rijetkih i ugroženih danjih leptira livadnih plavaca u Međimurju. U izradi ove kozmetike koriste se kvalitetne biosirovine. Među biosastojcima krema nalaze se hidrolati i eterična ulja vlastite proizvodnje od sirovina iz školskog Mirisnog vrta Ekonomske i trgovačke škole. Polaznici radionice naučit će vještinu izrade kreme koju mogu sami doma raditi. Dobit će recept za izradu od sastojaka koji se mogu lako nabaviti, tako da će to biti korisno, mirisno i lijepo. Presretna sam što će se to održati na Matulovu gruntu. Radionicu će odrađivati i moji učenici koji imaju vještinu izrade fitoaromaterapeutskih kozmetičkih pripravaka. Vjerujem da će to biti lijepo druženje i interakcija. Radujem se svakom gostu i suradnji s Javnom ustanovom Međimurska priroda, ističe profesorica Kadi.

Održat će se sveukupno tri radionice u trajanju od 45 minuta. Početak radionica je u 15, 16 i 17 sati. Za svaki termin moguće su prijave za 10 polaznika, a rok prijave je 18. svibnja 2022. godine. Radionice su BESPLATNE, a obrazac prijave za željeni termin može se pronaći na poveznicama:

15:00 sati – Radionica izrade hidratantne kreme: POPUNJENO!

16:00 sati – Radionica izrade hidratantne kreme: POPUNJENO!

17:00 sati – Radionica izrade hidratantne kreme: POPUNJENO!

Drugi dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu i radionica „Dodir leptira‟ održava se unutar događanja organiziranih povodom Tjedna zaštite prirode koje Javna ustanova provodi od 16. do 22. svibnja 2022. godine.

Poziv na besplatnu radionicu „Dodir leptira‟

Share on facebook
Facebook