Za planinare ovog vikenda popularne cijene ulaznica

Blagdan sv. Vinka obilježava se 22. siječnja, a Vincekovo nosi etiketu “službenog” početka godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze. Tog dana vinogradari u „goricama‟ prigodnim ceremonijalom zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Vincekovo su prigrlili i brojni planinari, pa su Vincekovi pohodi postali popularna rekreativno-turistička ponuda našeg kraja. Turistički potencijal ovih rekreativno-zabavnih pohoda prepoznalo je ponajviše planinarsko društvo “Bundek” iz Murskog Središća. Niz proteklih godina potiče i poziva druga planinarska društva na dvodnevni boravak u Međimurju te im organizira upoznavanje prirode, kulture, gastronomije i enologije našeg kraja. Turističke zajednice Štrigove, Nedelišća i Sv. Martina na Muri također su „zagreble‟ u ovu riznicu turističke prilike promoviranja međimurskih vina, jela i prirodne baštine. Iako su pandemijske okolnosti promijenile način organizacije i održavanja Vincekovih pohoda (kako je to ove godine PD Bundek organizirao vidi OVDJE ), vjerujemo da će određen broj izletnika odlučiti ovaj vikend ipak provesti u prirodi na pohodima u čast sv. Vinka.

Uz rekreaciju po međimurskim „bregima i dolima, može se pronaći i sat, dva vremena za upoznati prirodnu baštinu kroz interpretaciju u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami. Pripremljen je i prigodan popust za planinare. Tako je ove subote i nedjelje, 22. i 23. siječnja razgled galerijskog postava Med dvemi vodami planinarima omogućen po popularnoj cijeni od 15 kuna uz predočenje planinarske iskaznice. Podsjetimo, kategorija planinari i inače prema standardnom cjeniku ulaznica Centra tijekom cijele godine ima povoljniju cijenu ulaznice.

U suvenirnici centra također se mogu naći uporabni predmeti koji svakom planinaru mogu dobro doći: metalni lončić i čuturica te platnena buff multifunkcionalna marama. Svima sretno na Vincekovim pohodima i planinarenjima! Dobro došli na željene vrhove i naš Centar Med dvemi vodami.

Centar je otvoren prema satnici zimskog radnog vremena koja vrijedi do 30. travnja 2022. godine: srijedom i četvrtkom od 8 do 15 sati te petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati.

Za planinare ovog vikenda popularne cijene ulaznica

Share on facebook
Facebook