Marina Orehovec

Marina Orehovec: – Doživljaj uz „živu riječ‟ je mnogo jači

Točku na „i‟ posjeta Centru za posjetitelje Med dvemi vodami dala je grupa članica Društva žena iz Murskog Središća koje su postav razgledale krajem prosinca. Među njima bila je umirovljenica Marina Orehovec. Dugi niz godina radila je kao trgovkinja, a dolaskom u mirovinu, kako nam je kazala, stvorilo se dodatno vrijeme za čitanje. Upravo je preko tiskanih i drugih medija čula za Centar Med dvemi vodami. Zainteresirala se vidjeti čega sve ima unutra u toj zgradi u Križovcu. U nizu svojih brojnih interesa i aktivnosti, pronašla je vrijeme za doći u Križovec, razgledati postav i prenijeti nam svoje dojmove. Centar je razgledala uz stručno vodstvo s kojim je bila i više nego zadovoljna:

Odlična priča naše vodičice Sare Srša me vratila u moje školske dane. Njezina priča je potaknula naša sjećanja i znanja iz prirode, koja smo negdje potisnuli i zanemarili. Drago mi je što sam saznala dio povijesti lugarske obitelji Husić, o tome nisam nigdje dosad čitala. Saznala sam mnogo i leptirima plavcima. Zapravo mnogo se toga iz mojeg školovanja zaboravilo, a boravkom ovdje podsjetila sam se na mnoge detalje koje čovjek s vremenom zaboravi. Stoga je i to jedno odlično iskustvo da se čovjek podsjeti na biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.

* Što vam je bilo najzanimljivije? Jeste li doznali neku novu informaciju?

Oduševljena sam onime što sam vidjela. Iako sam nešto vidjela kroz medije na fotografijama kako sve to izgleda, ipak kad sve to vidite uživo, uz “živu riječ” to je puno bolje i sam doživljaj je mnogo ljepši i jači. Primjerice u galeriji Mura imala sam osjećaj kao da padam, ali u pozitivnom smislu. Ugodan osjećaj me obuzeo.

* Kakva su vaša opažanja vezano uz suvenirnicu?

– Iznenadila me raznolikost suvenira. Moderni su. Svidjela mi se ponuda keramičkih predmeta, a i kalendar za 2022.

* Jeste li ili hoćete ubuduće preporučiti Centar svojim prijateljima, obitelji, poslovnim suradnicima?

– Svoje pozitivno iskustvo prenijet ću na druge. Predivno mi je sve ovo bilo vidjeti i podsjetiti se na sve ono što je u prirodi, a mi to ne vidimo. Osobno rijetko odlazim u prirodu zbog zdravstvenih razloga, stoga mi ovaj dolazak u Centar Med dvemi vodami puno znači.

Vjerujemo da će pozitivan doživljaj posjetiteljice Marina Orehovec biti još jedna pozivnica za odluku posjete našem Centru. Podsjećamo, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami radi u siječnju 2022. godine prema satnici zimskog vremena. Srijedom i četvrtkom vrata su otvorena od 8 do 15 sati te petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati.

Share on facebook
Facebook