VIDEO: Kako smo gradili…Med dvemi vodami

Snažne se emocije nalaze pod brendom Med dvemi vodami. S danom 13. ožujka 2021. godine završava projekt Med dvemi vodami. Pod okriljem ovog naziva stavljene su u funkciju nove lokacije posjetiteljske infrastrukture zaštićene prirode Regionalnog parka Mura-Drava. Eko-turistička, poučna, pješačka i biciklistička staza Svetomartinska Mura kod Žabnika, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu i Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu.

U osmišljavanju, planiranju, projektiranju, izvedbi i izgradnji, upravljanju i promoviranju ovih novih međimurskih turističkih atrakcija i edukativnih destinacija sudjelovalo je niz profesija i stručnih osoba. Svi su u ove proizvode utkali svoje znanje, vještine i dušu. Iako projekt službeno završava, tek sad slijedi dinamična priča gospodarenja i upravljanja ovim infrastrukturama.

Kako se gradio Centar Med dvemi vodami, staza Svetomartinska Mura i centar Matulov grunt? Pogledajte u VIDEO ZAPISU na YouTube kanalu Međimurske prirode. Premijera filma je u petak 12. ožujka u 9:30.

Ako vas interesiraju materijali na temu prirode Međimurja svakako zapratite YouTube kanal Međimurske prirode. Besplatno se pretplatite i pogledajte postojeće sadržaje Novi sjaj stare platane u Nedelišću, Usamljeni starac, Lovrecove platane, Rode Međimurske županije, … U mjesecu smo ožujku, a kako je 2. ožujka posvećen Danu rudara, preporučujemo (ako dosad niste) pogledati prigodno i dokumentarni film o haldama.

Upoznajte i djelatnike Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode te njihove glavne poslove koje obavljaju prateći podcast objave pod nazivom “Šalica razgovora“. U prvom je predstavljena Sara Srša, stručna suradnica, mag. inženjerka urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Uskoro na You Tube kanalu slijede i novi sadržaji.

Zbog popuštanja epidemioloških mjera i povećanog interesa individualnih posjetitelja od petka 12. ožujka Centar za posjetitelje ponovo je otvoren za posjet.

Radno vrijeme do 1. svibnja je sljedeće:
SRI-ČET = 8:00-15:00 sati
PET-SUB-NED = 10:00-16:00 sati

 

Share on facebook
Facebook