Matulov grunt 12. rujna 2021 (1)

Gruntište je odzvanjalo podturenskom popevkom

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovom gruntu u Frkanovcu u nedjelju 12. rujna oplemenilo je gostovanje KUD-a Podturen. Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep – papira. Prigodno, najviše se izrađivao ukras u obliku cvijeća. Prpošni članovi KUD-a Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Matulov grunt 12. rujna 2021 (2)
Grunt je dovoljno velik za predstavljanje vještina starih zanata

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica „Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Matulov grunt 12. rujna 2021 (14)
Prirodoslonva radionica

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kroz koji su ih provele djelatnice Javne ustanove Međimurska priroda koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Međimurske prirode planiraju se za iduću 2022. godinu.

Matulov grunt 12. rujna 2021 (9)

Gruntište je odzvanjalo podturenskom popevkom

Gruntište je odzvanjalo podturenskom popevkom

Gruntište je odzvanjalo podturenskom popevkom

Share on facebook
Facebook